En Sıcak Konular

Erdoğan: Sayın başkan başka yerlerdeydi

16 Mayıs 2010 13:45 tsi
Erdoğan: Sayın başkan başka yerlerdeydi Başbakan Erdoğan, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nde kabul edilen Anayasa değişikliğinin Türkiye'yi üstünlerin hukukundan kurtarıp, hukukun üstünlüğüne götürdüğünü söyledi. Meclis'in 6 Mayıs'ı 7 Mayıs'a bağlayan gece bir kez daha tarih yazdığını belirten Başbakan Erdoğan, "Sizin ona yüklediğiniz emanete sahip çıktı, 1982 anayasasındaki en kapsamlı değişikliği gerçekleştirdi. Bu Anayasa değişikliği hiç kuşkunuz olmasın ekonomiden siyasete, dış politikamızdan demokratikleşmeye, insan haklarından kardeşliğimizin daha da kuvvetlenmesine kadar her alanda etkisini olumlu yönde hissettirecektir." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Bayındır ilçesi meydanında, ilçede hayata geçen projelerin ortak açılış törenine katıldı. 12 Eylül 1980 darbesinin izlerini taşıyan bu Anayasa'ya yaptıkları değişikliklerle Türkiye'nin büyüklüğüne, Türkiye'nin vizyonuna, ufkuna, itibarına yaraşan bir nitelik kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nun referandum tarihini 12 Eylül olarak açıkladığını hatırlatarak, "12 Eylül 2010'da 1980 darbesinin 30. yıldönümünde inşallah Türkiye 12 Eylül'ün izlerini üzerinden atacak. Türkiye inşallah yeni bir sabaha aydınlık bir sabaha uyanacak. Türkiye prangalarından, zincirlerinden, ayak bağlarından kurtulacak." diye konuştu.

Vatandaşlara, "Biz seçtiğiniz vekiller olarak üzerimize düşeni yaptık" diyen Erdoğan, şimdi söz sırasının, mühürün halkta olduğunu anlattı. Konuşmasında CHP, MHP ve BDP'yi eleştiren Erdoğan, CHP'nin Anayasa Paketini, Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini de Bayındırlılara şikayet etti. "Bugüne kadar Türkiye'de CHP-MHP ruh ikizi bir muhalefet vardı. Şimdi bunlar ruh üçüzü oldular. CHP ve MHP birde yanlarına BDP'yi aldılar. Şimdi üçüz oldular. Bunları anlamak mümkün değil." şeklinde konuştu.

Bu partilerin milletvekillerine bile güvenmediğini belirten Erdoğan, istifa eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirdi. Erdoğan şöyle devam etti: "Zaten sayın genel başkan parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada Anayasa'yla uğraşırken sayın başkan başka yerlerdeydi. Bunu anlamak mümkün değil. Tabi ortada bir gerçek var. Talimatı aldıkları için de hiçbirisi oy kullanma kabinine gelemiyor. Aldıkları talimat konuşun, ama kabine girmeyin. Olur ya bir yanlış yaparsınız. Aynı şekilde bakıyorsunuz BDP konuşuyor ama o da oy kabinine gelmiyor. Niye? Olur ya bir yanlış yaparsınız. Zaten 20 kişisiniz. Bu kadar birbirinize güveniyorsanız oy kullansınlar. Olmaz. Çünkü hepsi tehdit altında." dedi.

Anayasa değişikliği sürecinde 14 günde ortalama 16 saat çalıştıklarını kaydeden Başbakan Edoğan, CHP ve MHP'lilerin "Başbakan devleti bıraktı buraya oturdu" dediğini aktardı. "Anayasasız devlet olur mu?" diye soran Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz onu şu anda hallediyoruz . O da bizim işimiz. Ama siz başka şeylerle uğraşıyorken biz orada hem yabancı misafirlerimizi ağırlıyor bir diğer taraftan da yine arkadaşlarımızla görüşülmesi gereken meselelerini oylamalar arasında yine görüşüyorduk. Biz işimizi biliriz sen kendine bak kendine. Bizim bir ayağımız parlamentoda bir ayağımız dünyada dolaşıyor. Bizim farkımız bu. Bugün bir kez daha Türkiye olarak tek yürek halinde ne diyoruz, yeter söz de karar da milletindir diyoruz."

Törene Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi AK Partili milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
cihan

 

 




Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,330 µs