En Sıcak Konular

BDP'li vekil öyle bir tehdit savurdu ki...

16 Mayıs 2010 12:35 tsi
BDP Diyarbakır'da, operasyonların durdurulması ve İran’da 5 PJAK üyesinin idam edilmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Mitingde konuşan BDP Milletvekili Nezir Karabaş çok kışkırtıcı ve açık tehditler savurdu:
Diyarbakır’da düzenlenen mitingde konuşan BDP’li Karabaş, “Bu politikalar sürerse Kürt halkı yemin ediyorum sadece gerilla mücadelesiyle kalmayacak, yaşamı cehenneme çevirecek” dedi.

BDP Diyarbakır’da, operasyonların durdurulması, Anayasa paketine karşı çıkılması ve İran’da 5 PJAK üyesinin idam edilmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. BDP İl binası önünde aralarında BDP milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi toplanırken, Koşuyolu Parkı’na yürüyüşe geçti. AK Parti Bağlar ilçe teşkilatı önünden geçiş sırasında olası saldırıya karşı BDP’liler bina önüne tek sıra halinde dizilerek önem aldı.

'DİZ ÇÖKMEYİZ'

Yürüyüşün sonlandığı Koşuyolu Parkı’nda BDP’liler kalabalığa seslendi. BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, herkesin barış için, çocuklarının yaşamı için aşırı sıcaklara rağmen meydanlara çıktığını söyledi. Yaruk, şöyle dedi: “Anaların tabutlara sarılmak yerine çocuklarına sarılmasını istiyoruz. Bu çözüm için ilk etapta operasyonların durması, iç savaşı körüklemek isteyenlerin açığa çıkarılması gerekiyor. Bu kirli savaş konsepti Türk ve Kürt her iki halkada zarar veriyor. Ama onların da çok iyi bilmeleri gereken bir şey var. Kürtler artık eski Kürtler değil. Diz çöktürmeye çalıştığınız bu halkın önünde diz çökeceğiniz günler çok yakındır.”

BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ise hükümeti sert ifadelerle eleştirdi: “Kürt halkının talepleri, Kürt halkına, AKP hükümetinin Kürt halkına verdiği sözler ve umutlar neydi? Şunu söylediler. Kürt halkının taleplerini çözeceğiz, operasyonları durduracağız, annelerin gözyaşını akıtmayacağız, demokrasi getireceğiz, 12 Eylül faşist anayasasını değitireceğiz, Kürt halkının demokratik siyasal sorunlarını çözeceğiz dediler. Kürt halkının iradesini kırma adına teslim alınan, esir alınan Kürt çocuklarını serbest bırakacağız, Kürt halkının dilini, kültürünü kendisini özgürce ifade etmesinin yolunu açacağız dediler. Bugün neden alanlardayız? Siz neden alanlardasınız. Çünkü geçmiş yıllardan kat be kat daha yüksek ve kirli bir operasyon başlatıldı.”

BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Ankara başta olmak üzere Türkiye’ye destek veren ABD ve diğer destekçi ülkelere çağrı yaptığını söyleyen BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, şöyle devam etti: “90 yıldır süren inkara, 30 yıldır süren savaşa katliama boyun eğmeyen, bedel ödeyen Kürt halkı eğer bu politikayı, savaşı sürdürürseniz iddia ediyorum, yemin ediyorum Kürt halkı yaşamı cehenneme çevirecek. Kürt halkı Ortadoğu’da yaşamı kilitleyecek. Ama, artık Kürt halkının verdiği mücadelede kahramanca yıllardır bedelini veren gerillayla sınırlı olmayacak. Kürt halkı milyonlarla kentleri, yolları, caddeleri, yaşamı tıkayacak.”

Bugün



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,418 µs