En Sıcak Konular

Hava sıcaklıkları artıyor

16 Mayıs 2010 11:35 tsi
Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerinde sıcaklık artacak, Ege kıyılarında azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, sabah ve öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Tokat, Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.


Hava sıcaklığı, Ege kıyılarında 2 ila 4 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), İç Ege ile İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden (lodos) Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat), İç Ege ile İç Anadolu'da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.Güney Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bazı illerde hava şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısas süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esecek. (26)


ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. (32)


İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek.Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek. (25)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (31)


ANTALYA: Parçalı bulutlu. (30)


SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (28)


ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (23)


DİYARBAKIR: Az bulutlu. (33)


-BÖLGELERDE HAVA-


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak:


MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.


EGE:Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde esecek.


AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu geçecek.


İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.


BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu geçecek.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz bölgesi ile Samsun, Tokat ve Ordu çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra Erzurum ve Erzincan çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu geçecek.



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,031 µs