En Sıcak Konular

'NATO'nun gizli şifreleri Rusların eline geçti' iddiasına yalanlama

16 Mayıs 2010 10:48 tsi
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin de içinde bulunduğu Sovyet yapımı Tu-154 model uçağın Rusya'nın Smolensk askeri havalimanına inişi sırasında düşmesi ile ilgili spekülasyonların sonu gelmiyor. Olayla ilgili yeni iddia, uçakta NATO'nun gizli şif

Polonya Cumhurbaşkanı Kaczynski ve eşi ile birlikte toplam 96 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının nedeni ile ilgili çalışmalar sürüyor. Polonya Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Krzysztof Dusza, Cumhurbaşkanı'nın uçağında 'gizli şifreler'in yer aldığı kristografik ya da başka türlü herhangi bir aletin olmadığını açıkladı.

Uçakta sadece Cumhurbaşkanı'nın irtibat sağlayabilmesi için uydu telefonu olduğunu ifade eden Dusza, "Bu telefon da çok basit bir uydu telefonu. Basında yer alan iddialar sadece birer spekülasyondan ibaret." değerlendirmesinde bulundu.

Basında yer alan haberlerde, FSB'nin olaydan hemen sonra bölgeye geldiği ve olay yerinde bulunan NATO'ya ait gizli şifrelerin bulunduğu laptop bilgisayar, flaş kartlar ve diğer belgeleri aldığı iddia edilmişti.

Rusya, kontrol kulesi ve olay yeri incelemeleri sonuçlarına göre kötü hava koşulları ve kulenin uyarısını dikkate almayarak inmekte ısrar eden pilotun kazaya neden olduğunu açıklarken, kara kutu ile ilgili incelemeler de devam ediyor. Rusya ve Polonya teknik heyetlerinin birlikte yaptıkları çalışmanın yanı sıra, Polonya askeri savcılığı da olayla ilgili ayrı bir soruşturma yürütüyor.

Polonya Başsavcılığı olayla ilgili dört ayrı senaryo üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Teknik arıza, kötü hava koşulları, pilotaj hatası ile birlikte herhangi bir terör saldırısı olma ihtimali üzerinde duruluyor. 10 Nisan'da gerçekleşen kaza sonrası tüm yolcuların DNA testleri yapılarak kimlikleri belirlendi ve Polonya'ya gönderildi.

Daha önce de internet ortamında yayınlanan silah patlamaları ve küfürlerin yer aldığı spekülasyon amaçlı üretildiği belirlenen görüntülerde, siyah elbiseler içindeki insanların uçak kazasından yaralı kurtulanları öldürdükleri iddia ediliyordu.

cihan



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs