En Sıcak Konular

Sarıyayla Karakolu'na bomba yağmış

16 Mayıs 2010 09:45 tsi
Sarıyayla Karakolu'na bomba yağmış
4 askerin hayatını kaybettiği, 7 askerin de yaralandığı Sarıyayla karakol baskınında PKK'lıların 18 el bombası attığı tespit edildi.

Tunceli'nin Nazimiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na yapılan baskında PKK'lı militanların karakolun içerisine 18 el bombası atmış. Karakol komutanına yakından 4 el ateş edilmiş.

Tunceli’nin Nazimiye ilçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu’na yapılan baskından sonra bölgeye giden yetkililerin saptamalarına göre, PKK’lılar karakol binasının içine 18 el bombası attı. PKK’lıların, göğsüne 3 kurşun isabet eden Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk’in başına “emniyet atışı” olarak tanımlanan 1 kurşun daha sıktıkları da anlaşıldı.

TBMM’deki anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında yaşanan, 4 askerin katledildiği 7 askerin de yaralandığı baskınla ilgili farklı değerlendirmeler kamuoyuna yansımıştı. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Gül, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık’tan brifing almıştı. Kamuoyunda büyük tepki çeken terör eylemleri arasında yer alan yeri, zamanlaması ve oluş biçimi nedeniyle “ihmal” iddialarını gündeme getiren baskının ardından bölgeye Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık da giderek inceleme yapmıştı.

Aydınlatılan bölgeden saldırı

30 Nisan gecesi yaşanan olayın ardından bölgeye giden yetkililer, yaptıkları saptamaları rapor haline getirmeye başladı. İncelemelere göre; karakol çevresinde güvenlik önlemleri alınmasına karşın, PKK’lılar, hava şartlarının çok ağır olması nedeniyle projektörlerle aydınlatma yapılan istikametten karakola yönelmekte sakınca görmedi. Bölgede çok yoğun sis olması nedeniyle, aydınlatmadan çekinmeyen grup karakolun çevresindeki tel örgülerin yanına kadar sızmayı başardı.

Edinilen bilgilere göre; grup sızarken, daha uzakta mevzi alan başka bir grup PKK’lı da aniden roket atışı başlattı. İlk aşamada, 3 asker hayatını kaybetti. Böylece, sızmayı gerçekleştiren PKK’lıların işleri kolaylaştı. Saldırının başlamasıyla birlikte karakolda telefonlara bakan santral görevlisi askerin dışındaki tüm personel bina dışına çıktı. İlk çatışma sırasında 8 kişilik PKK’lı grup, telleri keserek içeri girdi. Çatışma ise 4 saat sürdü. Çatışma sırasında Karakol Komutanı Özüberk kamuoyuna yansıdığı biçimde boğularak öldürülmediği de ortaya çıktı.

Milliyet



Bu haber 1,208 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs