En Sıcak Konular

CHP'li Mengü 'Baas rejimi' ile korkuttu

16 Mayıs 2010 09:19 tsi
Konya'da konuşan CHP Milletvekili Şahin Mengü, Anayasa değişikliği paketinin Anayasa Mahkemesi'nde iptal edilmez veya referandumda hayır çıkmazsa Türkiye'de Baas rejimimin kurulacağını savundu.

Konya'da Cumhuriyet Platformu tarafından düzenlenen panele katılan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, "Eğer bu anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne iptal ettiremezsek veya referandumda 'hayır' çıkmazsa o sabah çok farklı bir Türkiye'ye uyanırız. AK Parti Türkiye'de bir Baas rejimi kurar." dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği toplantı salonunda düzenlenen panele Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sencer İmer, Ortadoğu Üniversitesi öğretim Üyesi Dr. Yıldırım Koç ve CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü katıldı.

Mengü, konuşmasının tamamında iktidar partisini eleştirdi. 6-7 Eylül olaylarının düzenleyicisi olarak dönemin Demokrat Parti iktidarını gösteren Milletvekili Mengü, AK Parti'den de hesap soracaklarını belirterek, "6-7 Eylül olaylarını düzenleyen siyasal iktidar bunun hesabını vermeyeceğini düşünüyordu. Öyle veya böyle bir ihtilal mahkemesinde değil, normal bir mahkemede verselerdi bu hesabı daha iyi olurdu. Ama o 6-7 Eylül olayları ilerici, solcu aydınları bertaraf eden siyasal iktidar bunun hesabını yüce divanda verdi. Keşke vermeseydi, keşke bunları yaşamasaydık ama maalesef bir siyasal iktidar kendi ayakta kalması uğruna böyle komplolar kuruyorsa bunun hesabı sorulur. Bunun hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

AK Parti'nin gitmesini çok istediğini dile getiren Mengü, "yaptıkları bütün yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını vereceklerini bilmek mecburiyetinde" olduklarını söyledi.

Türkiye'de birçok kişinin dinlenme korkusu yaşadığını öne süren Mengü, sözü CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yaşadığı olaylara getirerek şöyle konuştu: "Bu tür komploları engellemek ve insanların bütün masumiyetlerini korumakla görevli olan başbakan değil de ben miyim? Başbakan dedikodu yapıyor, laf ebeliği yapıyor. Başbakan bu ülkedeki bütün insanların canlarını ve haklarını korumakla görevli. Bunu kim yaparsa yapsın, dış istihbarat yapar, iç istihbarat yapar, belli cemaatler yapar. Bu kimseyi ilgilendirmez. Bunu yaptırmayacak olan siyasal iktidardır."

Anayasa ve referandum tartışmalarına da değinen Mengü, referandumda yeni anayasa maddelerine 'hayır' oyu çıkacağını savundu. "Eğer bu anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne iptal ettiremezsek veya referandumda 'hayır' çıkmazsa o sabah çok farklı bir Türkiye'ye uyanırız" diyen Mengü, AK Parti'nin Türkiye'de bir Baas rejimi kurmak istediğini öne sürdü.

Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sencer İmer, serbest piyasa ekonomisinin yanı sıra devletin de yatırımcı olduğu karma bir ekonomik modelin yeniden Türkiye'de uygulanması gerektiğini söyledi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yıldırım Koç da hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Koç, Türkiye'nin 1930'lu yıllarda uygulanan devletçi ekonomik modele geri dönmesi gerektiğini savundu.

cihan



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,677 µs