En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Sıra millette

15 Mayıs 2010 20:39 tsi
Başbakan Erdoğan: Sıra millette  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği konusunda hükümet olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını, şimdi söz ve yetkinin millette olduğunu söyledi.

Erdoğan Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)'nde 40 milyon TL'lik yatırımla kurulan "Lojistik Merkezi"nin yanı sıra yatırımı tamamlanan 18 firmanın açılışı, Alaşehir Sarıkız Petrol Üretim tesisi ve 9 firmanın da temel atma törenine katıldı. Başbakan, törene katılan vatandaşlara "Bu anayasa değişikliği sizin önünüze gelecek. Son noktayı siz koyacaksınız. Milletin bu yetkiyi kullandığını 12 Eylül'de görecekler. Size güvenmeyenler sizin kararınızı beğenmeyenler bir kez daha anayasa mahkemesine gittiler. Millet bize gel demez mi? 'Biz varken niye başka hakimlere gidiyorsunuz' demez mi? Neden dolambaçlı yollara başvuruyorsunuz. Sandık kurulacak. Anayasa değişikliği paketi sizin önünüze gelecek orada milletim takdirini kullanacak. İnanıyorum ki milletin bunları mahcup edecek. Yeter söz de karar da milletindir diyoruz." diye konuştu.

BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın aldığı kararı da eleştirdi. YSK'nın referandum için aldığı kararın zorlama olduğunun farkında olduklarını belirten Başbakan, "Verdiğiniz karara razıyız. 60 güne de 120 güne de razıyız. Bunda da bir hayır var. 120 gün geldi 12 Eylüle dayandı. Anayasa değişikliği gümbür gümbür o referandumdan çıkacaktır." açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliğinin tarihi bir süreç olduğunu söyledi. Süreci çok iyi yönettiklerini anlatan Başbakan, muhalefetin süreci tıkama gayretlerinin kendilerini yıldırmadığını dile getirdi. Başbakan, Anayasa'nın bir ülkenin her şeyi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Türkiye'nin değiştiğini, büyüdüğünü gördükçe bizim azmimiz kararlılığımız katlanarak artıyor. Ama birileri de inanın çok üzülüyor. Sevgili Manisalılar, bir ülkenin anayasası o ülkenin her şeyidir. Anayasa sadece hukuki bir metin değildir. Sadece kurallar koyan üst bir norm değildir. Günlük hayatı doğrudan ilgilendiren ülkenin bugününü geleceğini doğrudan ilgilendiren bir metindir. Ekmeğimizle işimizle doğrudan ilgili bir metindir. Ne dediler işle aşla uğraşmayan AK Parti Anayasa ile uğraşıyor. Bunların anlayışı bu. Hukunkun üstünlüğünü savunan bir anasanız yok ise hiçbir alanda başarı gösteremezsiniz.

Bunlar anayasanın ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'nin meselelerine dar karanlık gözlükle bakıyor." diye konuştu. Başbakan, küresel ekonomik krizi çok iyi yönettiklerini söyledi. Tedbirleri çok cesaretli aldıklarını belirten Başbakan, "Bir çok ülke krizi hala yaşarken, Türkiye geride bıraktı" dedi.

"ŞEHİT CENAZELERİNİ İSTİSMAR EDENLER VAR"

Başbakan, şehit cenazelerinde vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti. Başbakan şunları söyledi: "Zaman zaman şehit cenazeleriyle karşılaşıyoruz. Bir takım parmak işaretleriyle bunları istismar edenler var. Cenazeler bizim hepimizin. Şüphesiz ki onları ebediyete uğurlarken bir edep içinde uğurlarız. Bağırarak, çağırarak, slogan atarak değil. Hocalarımız, müftülerimiz bu tür uyarıları yaptığı halde onları tehdit edenleri görüyoruz. Bunları bir oy gayreti içine dönüştürmeye çalışanlar var. Uyanık olmalıyız. Terörle mücadelede er ya da geç başarılı olacağız."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Türkiye'nin 'Siyam ikizleri" gibi istikrar ve güçlü bir hükümetle temsil edildiğini söyledi. Arınç, MOSB, Avurapa'da yatırım yapılacak en iyi bölge arasında seçildiğini hatırlattı. Arınç, "28 Şubat'ta Mesir törenini de yağmur altında gerçekleştirdik. Bugünde tatlı bir yağmurun altındayız. Belki ıslandınız ama büyük bir sevinç içindeyiz. Yeni yatırımlar oluyor. Buralarda istihdam olacak. Biz taş üstüne taş koyanı başımızın üstünde taşırız. Yatırım yapanları cesaretlerinden dolayı kutlamak lazım."

"AÇILIŞI YAPILAN FİRMALAR 2 BİN 500 KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK"

Açılışı yapılan lojistik merkez Manisa OSB'ye Türkiye'de demiryolu bağlantılı lojistik köyüne sahip ilk organize olma unvanını kazandırdı. Başbakan'ın açılışını yaptığı firmaların toplam yatırımı 405 milyon olduğu belirtildi. Bu firmaların yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Temeli atılan firmaların toplam yatırımı tutarı 125 milyon lira. İstihdama katlıları ise 2 bin kişi. MOSB, 40 yılı aşkın geçmişiyle Türkiye'nin en eski organize sanayi bölgeleri arasında yer alıyor. Bölgede 25 bin kişi istihdam ediliyor. Yatırıma açılan 4 ve 5. bölgelerde yapılacak yatırımlarla birlikte 50 bin kişi istihdam edilecek. MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek yaptığı konuşmada bölgede bir otomotiv yatırımı görmek istediklerini Başbakan'dan istedi. Bunun için her türlü altyapılarının hazır olduğunu belirten Türek, teşvik yatırımları süresinin 2011 yılına kadar uzatılması talebinde bulundu.

Atina'dan İzmir'e gelen Başbakan, MOSB'daki tören alanına helikopterle indi. Vatandaşlar, yağmura rağmen Başbakan'ın programına yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Başbakan'ın konuşmasını sık sık "Türkiye'ye sizinle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesti. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'de katıldı.

(CİHAN)



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs