En Sıcak Konular

'Ya senin komploların?'

15 Mayıs 2010 16:40 tsi
'Ya senin komploların?' Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'a seslendi:"Komplo varsa lanetliyoruz. Ama senin başkalarına karşı kurdurttuğun komplo ne olacak? Bir komplo, başka bir komplo ile kapatılabilir mi? Bize yönelik iftira da çirkin bir komplodur"

Türkiye Değişim Hareketi Lideri Mustafa Sarıgül, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisi ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu ileri sürülen görüntüleri "komplo" olarak değerlendirdiğini hatırlatarak,

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, TDH'nin İl Merkezi'nin açılışı için geldiği Zonguldak'ta halka hitap etti. Sarıgül, Gazipaşa Caddesi'ndeki Madenci Anıtı önünde miting için toplanan kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Sarıgül, hükümeti ve Deniz Baykal'ı eleştirdi. Siyasetteki kavganın toplumu gerdiğini, kutuplaştırdığını söyleyen Sarıgül, "Oysa bu topraklar sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin topraklarıdır. Bu topraklardan Hitler çıkmaz, Churchill çıkmaz, Stalin çıkmaz, Mussolini çıkmaz. Bu topraklardan Yunus Emre çıkar, Hacı Bektaş-ı Veli çıkar, Mevlana çıkar. Faşist Mussolini'ye, 'Bana çizmelerimi giydirmeyin' diyen Atatürk çıkar" diye konuştu.

REFERANDUM ÜLKEYE HAYIR GETİRMEZ

Toplumu kutuplaştırdığını öne sürdüğü Başbakan Erdoğan'a seslenen Sarıgül, "Uzlaşmayla hazırlanmayan Anayasa değişikliğini referanduma götürüyorsunuz. Bu referandum ülkeye hayır getirmez. 'Evet' de dense, 'hayır' da dense bundan ülkeye fayda gelmez. Gelin, vakit geçmeden, diyalog ve uzlaşma kanallarını açın. Bu günkü Anayasa ile ülke yönetilemiyor. Ama Anayasa'yı orasından burasından çekiştirmek çare değildir. Madem Anayasa'yı değiştireceksiniz; 8 yıldır iktidardasınız, bugüne kadar aklınız neredeydi? Gelin vakit geçirmeden diyalog ve uzlaşma kanallarını açın" dedi. 

GERÇEK CHP BURADA

Deniz Baykal'ı da eleştiren Sarıgül, CHP'nin Önder Sav ve arkadaşlarının işgali altında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Deniz Baykal'ın istifası kendisini ilgilendiren bir konudur. CHP'yi değil, gerçek CHP'yi değil. Gerçek burada. Gerçek CHP burada. Orada Sayın Sav ve adamları var. Orası işgal altında. Gerçek. Biz bu konuyla meşgul değiliz. TDH, kendi kulvarında yoluna devam edecektir. Ancak Sayın Baykal komplodan bahsetti. 'Bana komplo kuruyorlar, komplo yapıyorlar' dedi. Komplo var ise lanetliyoruz. Ama senin başkalarına karşı kurdurttuğun komplo ne olacak? Bir komplo, başka bir komplo ile kapatılabilir mi? Bize yönelik iftira da çirkin bir komplodur. Bunu da aynı şekilde lanetliyoruz. Uzaktan atılan taş bizi yaralamaz. Ama yakından atılan taş bizi üzer, yaralar. Merak etmeyin, o taşları da un ufak etmesini biliriz. Nitekim bu komplonun üzerine cesaretle gittik. Komployu açığa çıkardık. Bu  iftiradan alnımızın akıyla çıktık. Şimdi Deniz Baykal'a yönelik komplonun da açığa çıkarılmasını istiyoruz."

Sarıgül, siyasetin bu şaibelerden kurtulmasının tek yolunun siyasetin demokratikleştirilmesiyle olacağını, bunu da yapacak tek gücün TDH olduğunu savundu.

Konuşmasının ardından madenci heykeli ve Zonguldakspor atkısı hediye edilen Sarıgül, kendisiyle konuşmak isteyen yaşlı bir kadını da sahneye alarak elini öptü.

Hürriyet



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,712 µs