En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan, Yunan medyasına sert çıktı!

15 Mayıs 2010 14:27 tsi
Başbakan Erdoğan, Yunan medyasına sert çıktı! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunan medyasının önde gelen temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Yunanistan gezisinin son gününde, Başbakan Erdoğan, Hilton Otel'de Yunan medyası temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Alınan bilgiye göre, gazetecilerin toplantıda, hava sahası ihlalleri, AB ve Kıbrıs konularını gündeme getirdikleri öğrenildi.

Başbakan Erdoğan'ın, ''İki ülke ilişkilerini geliştirmek için olumlu adımlar atıldığını'' belirttiği ifade edilerek, Yunan gazetecilerden ''süreci desteklemelerini'' istediği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın, ''Medya olarak gazetecilerin de yaşananlara iyi tarafından bakmaları gerektiğini'' belirtmesi üzerine, bir Yunan gazeteci, ''İşlerin nasıl yapılması gerektiğine yönelik tavsiyelerde bulunuyorsunuz'' ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan da gazeteciye, ''Siz siyasetçilere tavsiyelerde bulunma hakkını kendinizde görüyorsanız, biz de size bu konulardaki düşüncelerimizi söyleriz'' karşılığını verdi.

''Yunan medyasının, Türk medyasından farkı bulunduğunu'' belirten Erdoğan, ''Siz adeta Yunan Silahlı Kuvvetlerinin medyası gibi davranıyorsunuz. Maşallah bu konularla da çok ilgilisiniz. Adeta Yunan Silahlı Kuvvetleri radar üssünde çalışan insanlar gibi konuşuyorsunuz. Uçak ne zaman kalkmış, ne zaman inmiş, nereden geçmiş... Bunlar gazetecilik ilgisini aşan... Yunan radar üslerinde çalışan insanlara benziyorsunuz'' dedi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ayrıca, Yunan gazetecilere, ''Rahat olmaları gerektiğini'' ifade ederek, ''Olumlu adımlar atıldığına, buna medya olarak destek vermeleri gerektiğine'' işaret etti.

Toplantıda, AB ve Kıbrıs meselelerinin de gündeme geldiği, Başbakan Erdoğan'ın, ''Kıbrıs'ta 3 ülkenin garantör olduğunu'' anımsatarak, Türkiye'nin görüşlerini anlattığı kaydedildi.

Bir gazetecinin, ''Neden Kıbrıs'ta tarafları kendi hallerine bırak mıyorsunuz?'' sorusu üzerine, Erdoğan, ''Ada'da BM Barış gücünün neden bulunduğunu?'' sordu.

-SAVUNMA HARCAMALARI-

Kahvaltı bittikten sonra bir kabul için başka salona yürüyen Başbakan Erdoğan, otel lobisinde Türk gazetecilerle de ayak üstü sohbet etti.

''Savunma harcamalarının kısılmasına'' yönelik bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, kendileri iktidara gelene kadar savunma harcamalarının bütçe kalemleri içinde ilk sırada olduğunu belirterek, ''Biz geldiğimizde zaten birinci sıradaydı, şimdi dört, beş, bu sıralara düştü. Birinci sırada biliyorsunuz eğitim, sağlık harcamaları var'' dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bir öneriniz oldu mu, savaş uçaklarının uçuşlarıyla ilgili...'' sözleri üzerine, ''(Biz bombasız uçuyoruz) dedik, 'Siz de bombasız uçun'. NATO'ya zaten bunlar bildiriliyor. NATO istasyonu var. Bunlar veriliyor, hepsinin kayıtlarında bunlar var. Yani buradan da kalkış olduğunda bizim de kayıtlarımıza giriyor. Komşunun kapısını çalmadan girmeyiz, çalar öyle gireriz, Silahlı Kuvvetlerimize de söyleriz, karşılıklı olarak'' diye konuştu.

''Ekümenik konusuyla dün yaptığı açıklamaların bugün gazetelerde geniş yer bulduğunu'' belirten gazetecinin sözleri üzerine ise Erdoğan, ''Devamı önemli. Biz düşüncemizi söyledik'' karşılığını verdi.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,078 µs