En Sıcak Konular

Bardakoğlu: İslam dünyasının da dikmesi gereken sökükleri var

14 Mayıs 2010 21:28 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, dünyada dinle ilgili olarak beyhude korkular ve terimler üretildiğini söyledi.

Bu konuda İslam dünyasının da yapması gereken ödevleri olduğunu belirten Bardakoğlu, "İslam dünyasının da dikmesi gereken sökükleri, temizlemesi gereken kirlilikleri var." dedi.

Bardakoğlu, Kahramanmaraş Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nin mehteran takımının mini konseriyle başlayan açılışta konuşan Bardakoğlu, dünyaya bakıldığında, din konusunun bir türlü rahat zemine oturmadığını kaydetti. Bardakoğlu, şöyle konuştu: "Din konusunun kimi çevrelerce yanlışları onaylatıcı olarak algılandığını, kimi çevrelerce özellikle batıda dindarlığın önemli bir risk alanı olarak görüldüğünü ve hep güvenlik penceresinden konunun ele alındığını görüyoruz. Beyhude korkular ve terimler üretiliyor. Bu konuda islam dünyasının da bu konuda yapması gereken ödevleri var. İslam dünyasının da dikmesi gereken sökükleri, temizlemesi gereken kirlilikleri var."

Bunun kınayarak ve dışlayarak değil, insana doğru dini bilgiyi ve doğru din hizmetini sunarak yapılacağını vurgulayan Bardakoğlu, "Ayrıştırmanın, kızmanın, eleştirmenin insanı kırmaktan ve daha uçlara itmekten başka bir anlamı yoktur. Bugün komşularımızda ve İslam dünyasında yaşanan sorunların biri de sağlıklık dini bilgiyi üreten ve bu bilgiyi hizmete dönüştüren istikrarlı din konularının olmayışıdır. Diyanet İşleri'ne benzer, ilahiyat fakültelerine benzer, bizim dini geleneğimize benzer bir çizginin bu ülkelerde henüz konulmamış olmasıdır. Bizim İslam dünyası olarak köklerimiz birbirini kucaklamaktadır. Bırakın küçük dallar geçip gelici rüzgârların etkisiyle birbiriyle didişsin. Biz asıl gövdeye ve köke inelim. Köklerimizde bizim insan sevgisi vardır. Birbirimizi saymak ve sevmek vardır. İnancı kimliği kişiliği ne olursa olsun insana insan olduğu için birbirini sevmek vardır. Milletimizin ortak değerlerini sahiplenme ve yaşatma vardır." şeklinde konuştu.

Müftülük binası ile ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Müftüsü Bekir Gülce de emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından Müftülük binasının açılışı gerçekleştirildi.
 
cihan



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,116 µs