En Sıcak Konular

Balbay: Burası toplama kampına döndü

14 Mayıs 2010 18:57 tsi
İkinci Ergenekon davasının bugün görülen 65. duruşmasında sanık ve avukatlarının talepleri alınıyor. Talepler bölümünde söz alan Mustafa Balbay, "Bu iddianamenin Atatürk ile, Kuvayı Milliye ile, Kurtuluş Savaşı ile sorunu var" dedi.

80 ülke dolaştığını ve hepsinde Atatürk ile karşılaştığını ifade eden Balbay sözlerine şöyle devam etti: "Güney Afrika'da Johannesburg'da Prof.Kotze ile yaptığım görüşmede Mandela'nın bazı eksiklerini belittiğimde 'Mandela Atatürk değil' dedi. Atatürk'ün 21. yüzyılın önderi olduğunu gördüm. 2007 yılında Avustralya'ya gittim. Dünyanın her yanında İngiltere için savaştırılan Anzakların torunları dernek kurmuşlar. Yabancı sadece Türkleri alıyorlar. Atatürk'ün ölen Anzakların annelerine 'Çocuklarınız artık bize emanet' diye seslenişini biliyorlar."

DENSİZLİK

İddianamede “Delillerin ve hukuki durumun değerlendirilmesi'öbölümünde “Cumhuriyet Gazetesi'nin Atatürk posteri vermesiönin dahi ek klasörlere delil olarak konulduğunu belirten Balbay, “ İddianamede işgal güçlerini daha cesaret edemeyeceği derecede densizlik ve dışlayıcı anlayış var. Cumhuriyet Gazetesi 'ni terör örgütü merkezi göstermek gibi sınırları aşan bir durum varö dedi.

"CD’LER GYOTİN GİBİ"

“Mahkeme hukuk kavşağıdırö diyen Balbay şunları söyledi: “Siz bu kavşaktan nereye gideceksiniz? Şu anda delillerle ilgili vereceğinz karar çok önemli. Compakt Diskler (CD) ortalıkta 120 kilometre hızla kim nasıl çarpacağı belli olmayan şekilde giyotin gibi ilerliyor. Deniz Baykal'ın başına gelenleri hepimiz biliyoruz.ö

"TOPLAMA KAMPINA DÖNÜŞTÜ"

"Geçen hafta burası Silivri Yargılama Kampı demiştim. Artık koşullar daha ağırlaştı. Burası bir toplama kampına döndü. Bu yargılama ve toplama kampını dağıtın. Burasını dağıtma kampı yapınö diyen Balbay şöyle devam etti:

"İddianame hukuk tarihine bir suç daha kazandırmış durumda. Düşünce suçunu geçtim, 'düşünceye hazırlık suçu' var. 'Şu notu yazdı, acaba terör faaliyeti mi dedi' gibi bir anlayış taşıyor. Türkiye siber suçlarla ilgili uluslararası sözleşme'yi imzalamadı. Mahkemeye çağrıda bulunuyorum. Bu sözleşmenin imzalanması için ortamı yaratın"

"BAYKAL’A YAPILANLAR ŞEREFSİZLİKTİR"

Tutuklu sanık Tuncay Özkan ise CHP’yi ele geçirmekle suçlandığını hatırlatarak, "CHP içinde siyaset yapmak istemedim. Ama isteseydim suç mu olurdu? Savcı benim siyasi rakibim mi? Bu savcıyı neden ilgilendiriyor. Beni CHP’yi ele geçirmekle suçluyorsunuz. Baykal’a yapılanları nasıl açıklayacaksınız. Baykal’a yapılanlar şerefsizliktir" dedi.

Kendisinde ele geçirilen Susurluk Raporu’yla karşılaştırmak için eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’daki raporun istenmesini eleştiren Özkan, mahkemenin gereksiz yere uzatıldığını, Susurluk Raporunu ilk kez kendisinin yayınladığını söyledi. Özkan şöyle konuştu: "İbrahim Şahin beni burada görünce arkasını dönüyor. Beni hatırlıyor ve benimle konuşmuyor. Ama siz beni burada İbrahim Şahin’le birlikte yargılıyorsunuz. ‘Gladyo’ diyorsunuz. Bu iddianamenin anlattığı, İtalyan spagettisi. Safsata. Burada ‘gladyo’ yok. ‘Darbe’ diyorsunuz. Burada nerede darbe? Cezaevinde kuru soğan yeşertiyoruz, yeşil görebilmek için. Müteahhidin malzemeden çalarak yaptığı duvarlarda çıkan yosunları seviyoruz. Beni içeride tutarak ıslah mı edeceksiniz? Bu yeni yargılama şekli mi yoksa?"

Söz alan Yarbay Mustafa Dönmez, Sapanca ve Ankara Zir Vadisinde ele geçirilen mühimmatlarla ilgili düzenlenen evraklarda sahtecilik yapıldığını ileri sürdü. Dönmez Savcı Zekeriya Öz ve sorumlu polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

hurriyet




Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs