En Sıcak Konular

Mesut Yılmaz'ın unutulmayan Rizeli sözü

14 Mayıs 2010 17:58 tsi
Mesut Yılmaz'ın unutulmayan Rizeli sözü Mesut Yılmaz'ın unutulmayan Rizeli sözü

CHP, anayasa paketinin bazı maddelerinin iptali amacıyla AYM'ye başvurdu. En az 110 imzanın gerektiği dilekçeye imza koyanlar arasında eski Başbakan Mesut Yılmaz da var. Akıllara Yılmaz'ın verdiği bir söz geldi.

Ersin Çelik'in haberi

CHP'nin anayasa paketindeki bazı maddelerin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptığı dilekçede 97 CHP milletvekilinin yanı sıra 7 bağımsız, 6 DSP'li ve 1 DP'li milletvekilinin imzası yer alıyor.

Bu imzalar arasında en dikkat çekeni ise eski Başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz oldu.

DÜNYAYA BEDEL RİZELİ

Son seçimlerde Rize'den bağımsız olarak seçilip tekrar TBMM'ye geri dönen Mesut Yılmaz'ın, 22 Temmuz akşamı Rizelilere verdiği söz akıllara geldi: ''Şimdi benim boynumda bir görev var, onu da biliyorum. O da bir Rizelinin neye bedel olduğunu tüm dünyaya duyurmaktır."

HALKI UYARACAK

TBMM'ye girdikten sonra Anavatan Partisi ile Demokrat Parti'nin birleşmesi çalışmalarında aktif rol oynayan Mesut Yılmaz daha sonra da DP'ye katılmıştı. Anayasa paketinin TBMM'de görüşülmesi ve oylanması sürecinde karşıt görüş belirten Mesut Yılmaz, halkın anayasa değişikliği konusunda bir talebi olmadığını öne sürmüş ve paketin içeriğine dahi bakma gereği duymadan olumsuz oy vereceğini açıklamıştı.

Yılmaz oylamalar esnasında yaptığı açıklamada, paketin referanduma gitmesi halinde milleti bu konuda uyaracağını belirtmiş ve "Şunu halkımızın unutmaması lazım; Bu memlekette bağımsız yargı herkese lazım. Teker teker her vatandaşımıza lazımdır. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede bırakınız parlamenter sistemi, bırakınız başkanlık sistemi demokrasi olmaz." demişti.

YÜCE DİVAN'DA YARGILANAN TEK BAŞBAKAN

Mesut Yılmaz, Turgut Özal'ın Çankaya Köşk'üne çıkmasından sonra Anavatan Partisi'nin başına geçti ve 1991, 1995 ile 1998 yıllarında Başbakanlık yaptı. Bir zamanların tek başına iktidar gücü olan Anavatan Partisi'ni "tüketen isim" olarak anılan Mesut Yılmaz 2002 seçimlerinde partisini baraj altında bıraktı. Yılmaz daha sonra "Türkbank ihalesine fesat karıştırdığı'' iddiasıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüce Divan'da yargılan ilk ve tek başbakanı olarak tarihe geçti.

Haber 7



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,792 µs