En Sıcak Konular

Altın Kapalıçarşı'da da rekor kırdı

14 Mayıs 2010 17:43 tsi
Kapalıçarşı'da altının gram satış fiyatı 61,10 liraya yükselerek rekor kırdı.

Riskten kaçınmak isteyen yatırımcıların gözde yatırım aracı altının yükselişi sürüyor.

Uluslararası piyasalarda bugün ulaştığı 1,250 dolarla yeni bir rekor seviyeye ulaşan altın, Kapalıçarşı'da da rekor fiyattan satılıyor.

Kapalıçarşı'da altının gramı 61,10 liradan satılırken, Cumhuriyet Altını 407 liradan, çeyrek altın ise 100 liradan işlem görüyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, özellikle finansal kriz sırasında altının güvenli liman olarak ortaya çıktığını hatırlattı.

Yılbaşından bu yana stabil bir halde olan altının geçtiğimiz haftalarda Yunanistan odaklı AB'de tedirginliğin başlaması ve IMF ve AB desteğinin Yunanistan'a verilecek olmasının likidite bolluğunun Euro bölgesinde de başlayacağı izlenimini uyandırdığını anlatan Yıldırımtürk, Avrupa'daki yatırımcıların ellerindeki devlet tahvillerini, hazine bonolarını, avronun değeri düşecek düşüncesiyle avro cinsinden satarak altın fonuna yöneldiklerini söyledi.

Bununla birlikte altının 5 Aralık 2009'daki 1,227 dolar tarihi zirvesini geçtiğimiz günlerde 1,245 dolarla geride bırakarak yeni bir rekor seviyeye ulaştığını hatırlatan Yıldırımtürk, bugün gün içinde altının onsunun 1,249 doları da gördüğünü hatırlattı.

Yıldırımtürk, ''Kapanış itibariyle 1,245'in üzerinde bir değer görülürse önümüzdeki haftanını ilk günlerinde 1,260 dolara kadar bir yükseliş söz konusu olabilir. Hatta 1,300 doları da görebiliriz'' dedi.

Teknik olarak şu anda altın grafiğinin düştüğünün görüldüğünü belirten Yıldırımtürk, ''Ancak unutulmamalıdır ki her malın bir ederi var ve bir fiyat sürekli yükselmez'' dedi.

İç piyasadaki gelişmeleri de değerlendiren Yıldırımtürk, bu durumun talep anlamında çok fazla yankı bulmadığını ifade etti.

Uzun süreden bu yana halka altın satamadıklarını dile getiren Yıldırımtürk, şöyle devam etti:

''Çeyrek altının 100 lira olduğu bugünde çeyrek altın satışlarımız hayli düşmüş durumda. Bu çerçevede geçtiğimiz 2009 ilk çeyreğinde olduğu gibi şimdilerde halktan bize o günkü yoğunluk gibi olmasa bile sürekli altın geldiğini görüyoruz. Şu anda altının gramı 61,10 liradan satılırken, 60,60 liradan alınıyor. Bu da yeni rekor anlamına geliyor. Biz sürekli alım yapıyoruz. Bu süreç biraz daha devam edebilir. Bu da içeride altın fiyatlarının doyuma ulaştığı anlamına geliyor. Önümüzdeki günlerde bu şekilde devam edebilir. İçeride talep yok, arz cephesi geniş. IMF altın satmasa bile biz fiyatların gerileyeceğini düşünüyoruz.''



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,653 µs