En Sıcak Konular

Geri dönüş yolları arıyor!

14 Mayıs 2010 16:10 tsi
Geri dönüş yolları arıyor! Genel başkanlıktan istifa eden ve parti yönetimi tarafından geri dönmesi istenen Deniz Baykal'a parti içinden ilk eleştiri İstanbul Milletvekili Ali Topuz'dan geldi. Baykal'ın istifa ettiğini hatırlatan Topuz, şimdi Baykal'ın geri dönüş yollarını arad

CHP'de, Deniz Baykal'ın istifasının ardından başlayan adaylık tartışmaları sertleşiyor. İstanbul Milletvekili Ali Topuz, Baykal'ın elini parti üzerinden çekmesini istedi. Topuz, "Sayın Baykal'ın yapacağı bu işi burada bitirmektir. Bu kurultayı lider vesayetinden çıkartarak özgür iradesine bırakması gerekir." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Topuz, CHP'deki liderlik tartışmalarını değerlendirdi. Topuz, Deniz Baykal'ın istifa etmekle hem kendisi, hem de CHP için en doğrusunu yaptığını söyledi. Ancak bu hareketi gölgelemeye dönük çabaların olduğunu ileri süren Topuz, "Fakat bu hareketi örselemeye gerek olmadığını, yeniden dönme gayreti olursa bu doğru olmaz. Partide bazı arkadaşlarımız sırf kendi gelecekleri ile ilgili olarak Deniz Baykal'ı dönmeye tahrik ediyorlar. Onlar çok yanlış yapıyorlar. Deniz Baykal'ın da bunlara uymaması gerekir. Bu akıllı bir dostun tavsiyesi değildir. Sayın Baykal'ın yapacağı bu işi burada bitirmektir. Bu kurultayı lider vesayetinden çıkartarak özgür iradesine bırakması gerekir."

"CHP İÇİN TARİHİ FIRSAT"

Yaşananları, CHP'nin yeni bir başlangıç yapması içir tarihi bir fırsat olarak nitelendiren Topuz, şunları söyledi: "Parti bu fırsattan yararlanarak kendisini yenileyebilmelidir. Bu durumu partinin yenileşmesi ve iktidar adayı olabilmesi için bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Deniz Baykal'a düşen bir görev vardır. Bundan sonra da katkı vermek için yeni dinamik ve genç bir yönetim kadrosu için görevini yapmalıdır."

CHP'nin başına geçecek isim konusunda henüz bir netlik yok. Kılıçdaroğlu'nun ismi öne çıkıyor sorusuna Topuz, "Bu isim çıkar. Bu çok da önemli değil. Bu Deniz Baykal baskısı azaldıkça adayların ortaya serbestçe çıkması zor olur. Çünkü herkes 'acaba genel başkan döner mi' diye düşünüyor. Baskı var. Zaten CHP parti içi demokrasiyi işletmeyen lider hakimiyetinin olduğu partidir. Herkes korkuyor. Ama bu lider ben yokum deyip Antalya'ya giderse parti delegeleri özgür iradeleri ile mantıklı düşünüp doğru yolu bulmakta zorluk çekmeyeceklerdir."

CHP'de yıllarca siyasetçi yapmış tecrübeli biri olarak kafasında bir isim olup olmadığı sorusuna ise Topuz, "Bunu söylemek istemiyorum. Çünkü yanlış anlaşılır. Ama isimleri geçen tüm arkadaşlarımız bu işi yapabilir. Burada bakılan halk benimsemeli. Halk Baykal'ın yerine benimsemedi. Bu işi hakikaten yapabilir mi tecrübesi var mı? Bir de örgüte sempatik gelmeli. Bu isimlerden biri de Kılıçdaroğlu'dur." cevabını verdi. (CİHAN)



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs