En Sıcak Konular

'Şehit ve gazilerine sahip çıkmayan milletler saygın değildir'

14 Mayıs 2010 15:40 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit ve gazilerine sahip çıkmayan milletlerin saygın olmadığını söyledi. Türkiye'de şehit ve gazilerin daima baş tacı yapıldığını belirten Gül, Aydın'ın da şehitlerini unutmadığını ifade etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı Gül, Vali Hüseyin Avni Coş'tan sonra Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret etti. Çerçioğlu'ndan şehir hakkında bilgi alan Gül, cuma namazını merkezdeki Bey Camisi'nde kıldı. Camiye girişi ve çıkışı sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Cami bahçesinde Cumhurbaşkanı'nı bekleyen Aydınlılar, sevgi gösterisinde bulundu.

Abdullah Gül, öğle yemeğini sivil toplum kuruluşları, meslek odaları temsilcileri, şehit ve gazi yakınlarıyla Mando Tesisleri'nde yedi. Burada yaptığı konuşmada, Aydın'a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Aydın'ın efeler diyarı olarak bilindiğini ve bununla gurur duymasının normalı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, 14 Mayıs'ın Aydınlılar için ayrı bir önemi bulunduğunu anlattı. Gül, "Bu vesileyle merhum Adnan Menderes'i rahmetle anıyorum. Bu il, büyük siyaset ve devlet adamları yetiştirmiştir. Aydınlı çok değerli siyasetçiler vardır. Bazıları hâlâ aramızda." dedi.

Fırsat buldukça bütün illeri ziyaret etmeye çalıştığını kaydeden Gül, şehrin yetkililerinden dinlediği sıkıntıların çözümü için talimat verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı, yemekte bulunan işadamlarına da hitap ederek, Türkiye'nin kalkınmasının onların gayretleriyle olacağına dikkat çekti.

Yemekte İrem Mutlu (10) isimli bir çocuk, rüyasında görerek çizdiği resmi Cumhurbaşkanı Gül'e hediye etti. Gül, huzurevinde kalan ve yemeğe katılan Zeki Alan (103) ile Kübra Girgin'in (101) da yanına giderek bir süre sohbet etti.



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,063 µs