En Sıcak Konular

Altın rekor kırdı Euro eriyor

14 Mayıs 2010 15:20 tsi
Altın, euro bölgesinin mali istikrarına ilişkin endişelerin, altın gibi daha güvenli varlıklara yönelmek adına euro ve borsalardaki satış eğilimini artırmasıyla, rekor yükseliş kaydederek ons başına 1.250 dolara yakın seviyeye ulaştı.

New York'ta dün kapanış öncesi 1.231 dolar üzerinden işlem gören spot altının onsu bugün 1.248 doları gördü.

Euro ise 1,2450 seviyesindeki opsiyon bariyerini hedefleyen spekülatif satışlarla dolar karşısında kayıplarını artırarak 18 ayın en düşük seviyesi olan 1,2450'nin altına indi. Euro 1,2450 seviyesinin aşağı yönlü kırılmasının ardından kayıplarını artırarak 1,2433 seviyesine geriledi. Euro/dolar paritesinin euro bölgesi borç krizi hakkındaki endişelerle 14 ayın en düşük seviyesi olan 1,25'in altına gerilemesiyle dolar/TL de 1.53'ü aştıktan sonra hafif geriledi.

İMKB yüzde 2,5 kayıpta

Yurtdışı piyasalardaki havanın olumsuza dönmesi ile euro dolar paritesinin sert düşüşlerle gerilemesi ve bir yabancı aracı kurumun Türkiye hisse senedi piyasaları için tavsiyesini düşürmesinin etkisiyle İMKB'de ilk seansta kayıplar yüzde 2'nin üzerine çıktı. İMKB 100 endeksi ilk seansı yüzde 2,53 düşüşle 56,462.09 puandan tamamladı. Credit Suisse tarafından dün açıklanan raporunda, Türkiye hisse senedi piyasası için "gösterge endeksin yüzde 20 üzerinde getiri" (%20 overweight) olan tavsiyesini "gösterge endeks" (benchmark) seviyesine indirdiğini açıkladı. Raporda, Türkiye hisse senedi piyasasına ilişkin tavsiyesini düşürmesine yönelik olarak, "Türkiye hisse senedi piyasası, Avrupa Ortadoğu ve Afrika bölgesinde (EMEA) kriz öncesi zirvelere dönüş yapma konusunda en hızlı ülkelerden oldu. Benzer ülkeler ile karşılaştırıldığında göreceli şirket değerlemelerinin bir miktar pahalı olduğu görüşündeyiz..." değerlendirmesini yaptı.



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,171 µs