En Sıcak Konular

Baykal resimde olduğu sürece...

14 Mayıs 2010 13:24 tsi
Baykal resimde olduğu sürece... CHP lideri Deniz Baykal'ın kaset skandalını bu haftaki sayısına taşıyan The Economist dergisi, "Baykal, resimde göründüğü sürece CHP'nin güç kazanması çok zor." yorumunu yaptı.

Baykal için, "Son 20 yılda hiç bir seçim kazanamadı" vurgusu yapan The Economist, "Türkiye'de reformları bloke eden bir kariyer yaptı, şimdi ise yatakta eski özel sekreteriyle yakalandığı iddia ediliyor" ifadelerini kullandı.

Baykal ile ilgili görüntülerin ortaya çıkış zamanının manidar olduğuna dikkat çeken dergi, "Bu görüntüler, her işe karışan generallerin ve yargıdaki müttefiklerinin gücünü azaltan anayasa değişikliklerinin oylandığı bir zamanda ortaya çıktı." yorumunu yaptı. Baykal'ın iktidarı suçladığını ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın böyle bir şeyi kabul etmediğini hatırlatan The Economist, Baykal'ın gidişine üzülen sevenlerinin yeniden lider olması için imza topladıkları hatta bazılarının ölüm orucu tuttuklarını aktardı.

Deniz Baykal'ın istifa ettiğini ancak kapıyı yarı açık halde bıraktığını yazan dergi, parti liderliğini tekrar eline alabileceğini kaydetti.

İyi bir muhalefetin olmayışının Türkiye'deki demokrasinin zayıf halkasını oluşturduğu yorumunda bulunan The Economist, şu ifadelere yer verdi: "Baykal bu tablonun içinde göründüğü sürece CPH'nin güç kazanması zor. Eğer Baykal tam olarak çekilse bile, parti içindeki güç dengelerinin önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere kadar oturması pek olası görünmüyor."

Haberin son kısmında The Economist, Türkiye'de birçok kişiye ait ses ve görüntü kayıtlarının ülkedeki güç savaşının bir göstergesi olduğunu belirterek, Baykal'ın bu şekilde görüntülenen son politikacı olmayabileceğine işaret etti.

(CİHAN)



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,271 µs