En Sıcak Konular

Erdoğan'a Atina'da görkemli karşılama

14 Mayıs 2010 12:40 tsi
Yunanistan'a iki günlük resmi ziyaret düzenleyen Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Atina'ya indi.

Türk heyetine Atina havaalanında Yunan devlet adamları tarafından büyük ilgi gösterilirken, karşılama töreni üç Yunan televizyonu tarafından da canlı yayınlandı.

Başbakan ve heyeti, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'la görüşmek için Cumhurbaşkanlık konutuna doğru hareket ederken, Erdoğan'ın makam aracının geçeceği güzergah üzerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hürriyet Gazetesi Atina temsilcisi Yorgo Kırbaki, Türkiye’den yaklaşık 300 kişilik bir heyetin Yunanistan’da olmasının önemli olduğunu söylerken, bunun iki ülke ilişkileri açısından gelinen noktayı ortaya koyduğunu belirtti.

Erdoğan'a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan dışında, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve çok sayıda işadamı da eşlik ediyor.

ERDOĞAN'IN ATİNA PROGRAMI

Atina’da bu akşam Başbakan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun başkanlık edeceği ve 10 Türk ile 7 Yunan bakanın katılımı ile ilk kez ortak bir kabine, “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” toplanacak. Konsey, ilişkilerin her alanda geliştirilmesini hedefleyecek. Konsey toplantısından önce, Türk ve Yunan bakanlar ayrı ayrı bir araya gelerek imzalanacak işbirliği protokolleri üzerinde son rötuşları yapacaklar.

Papandreu ile birlikte Türk-Yunan İş Forumu toplantısına da katılacak olan Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, Parlamento Başkanı Filippos Pecalnikos ve anamuhalefet Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras ile de görüşecek. Erdoğan, Batı Trakya Türk azınlığın temsilcileriyle de bir araya gelecek.

hurriyet



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs