En Sıcak Konular

Akşener: Ret oyu verdik ama...

14 Mayıs 2010 12:37 tsi
Avrupa Birliği Parlamento Başkanları Konferansı'na katılmak üzere İsveç'in başkenti Stockholm'e gelen Meral Akşener, Cihan'ın Anayasa değişikliği ile ilgili sorularını cevapladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Meral Akşener, Yüksek Seçim Kurulu'nun referandumun 12 Eylül'de yapılması kararını "Bu karar inşallah Türkiye için hayırlı olur. Kamplaşmadan, kutuplaşmadan bir karar verilir." sözleriyle değerlendirdi.

Bu süreçte MHP olarak net bir tavır ortaya koyduklarını ifade eden Akşener, iktidardan bu değişikliğin daha geniş bir mutabakatla ve geniş bir perspektiften ele alınmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Partisinin Anayasa değişikliğiyle ilgili değil iktidarın bu noktadaki tutumuyla sorunu olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi: "Sonuç olarak da oylamalarda meclise girdik. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Meclise girdik, ret oyu verdik ama oy kullandık. 'MHP halkla çelişiyor' diyenlere ve Anayasa'nın arkasında hevesle duranlara şunu sormak istiyorum; CHP ve BDP oylamalara girmedi, MHP de girmemiş olsaydı neyi tartışacaktık bugün? Meşruiyeti tartışacaktık. Yani şunu diyorum, sadece Ak Parti'nin meclisten geçirdiği bir Anayasa'nın neyini tartışacaktık?"

MHP olarak Anayasa değişiklikleriyle ilgili haklı bazı itirazlarının olduğunu söyleyen Akşener, CHP'nin bu değişikliği şimdi Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini de doğru bulmadıklarının altını çizdi. Akşener, şöyle devam etti: "MHP bu hususta diyor ki, 'Meclis böyle bir karar vermiştir, hayırlı uğurlu olsun'. Bundan sonraki adım ise referandum olmalıdır, millet karar verecek. Sonuçta da millet bu işe 'Evet' diyorsa, amenna ve saddakna. Hayır derse de aynı şekilde. Yani MHP için milletin kararı her şeyin üstünde."

"TEHCİR OLAYLARININ ŞANTAJ UNSURU OLARAK KULLANILMASINDAN BIKTIK"

İsveç Parlamentosu'nun aldığı soykırım kararını da değerlendiren Meral Akşener, "Türkiye olarak artık bu 1915 tehcir olaylarıyla ilgili Avrupa'da, Amerika'da ve dünyanın çeşitli ülkelerinde bunun bir şantaj unsuru olarak ortaya konulmasından bıktık." dedi. O döneme ait 'kırım'ı kimsenin inkar etmediğini dile getiren Akşener, bununla birlikte 1915 olaylarının hiçbir şekilde soykırım tarifi içerisinde girmediğini vurguladı.

İsveç'te alınan kararın Türkiye'deki insanları çok rencide ettiğini belirten Akşener, "Avrupalı dostlarımızın buy tavrı da, vatandaş açısından ve kanaat önderleri açısından söylüyorum, 'Tavşana kaç, tazıya tut' deme şeklinde algılanıyor." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Akşener bugün diğer heyetlerle birlikte İsveç Kralı XVI. Gustaf ve Kraliçe Silvia tarafından Kraliyet Sarayı'nda kabul edilecek. Daha sonra meclis başkanları bir araya gelecek.

cihan



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,582 µs