En Sıcak Konular

İyi uzaylı, kötü uzaylı...Karar verin artık

14 Mayıs 2010 12:11 tsi
İyi uzaylı, kötü uzaylı...Karar verin artık Olmak ya da olmamak değil...Bütün mesele iyi huylu mu kötü huylu mu?

87 yaşındaki Kanadalı Paul Theodore Hellyer, 1957 yılından beri Kanada hükümetine danışmanlık yapan Privy Konseyi'nin üyesi.

1963 yılındaki seçimlerden sonra başa gelen liberal Pearson hükümetinde Kanada Savunma Bakanlığı yapmış.



 

Hellyer, dünya kamuoyu tarafından "UFO açıklamaları" ile tanınan bir isim. 2005 yılında o zamanki ABD Başkanı George W. Bush'u 'Galaksilerarası Savaşı' çıkartma çabasıyla suçladı. Toronto Üniversitesi'nde yaptığı açıklamada ABD ordusunun uzaylılara karşı kullanılabilecek silahlar geliştirdiğini, haberimiz bile olmadan bu silahların uzaylılara karşı kullanılması ve oldubittiye getirilerek bir uzaylı-dünya savaşı çıkma olasılığından bahsetti. Bush yönetiminin ordunun talebini yerine getirerek, dünyanın uydusu Ay'da askeri bir üs kurulması için çalışma başlattığını da konuşmasında belirtti.

2007 yılında bir Kanada gazetesinde gene uzaylılar ile ilgili demeci yayınlandı. İklim değişikliğine karşı hükümetlerin uzaylı teknolojisinden yararlanılması gerektiğini söyledi. Hükümetlerin şimdiye kadar sakladıkları bilgileri artık açık etmelerini, dünyayı kurtarmak için daha fazla geç kalmamalarını "tavsiye etti."

2008 yılında Exo-politik adlı bir organizasyonun toplantısında çok ilginç açıklamalarda bulundu:

"Yıllar önce başka gezegenden ziyaretçiler bizi gidişatımız hakkında uyardılar ve yardım etmeyi önerdiler. Ancak bizler, ya da en azından bizden birileri onların ziyaretlerini tehdit olarak algıladı ve önce ateş edip sonra soru sormayı tercih etti. Bunun kaçınılmaz sonucu olarak bazı uçaklarımızı kaybettik (kaçı kendi aptallığımızdan, kaçı da bizim saldırımıza verilen cevap yüzündendi, orası pek belli değil)... ABD resmi politikası UFO'ların varolmadığın konusunda ısrarcı olduğu sürece bizim bir problemimiz olacak. Sır perdesi kalkmalı; çok geç olmadan hemen şimdi kalkmalı" Hellyer bu konuşmasında bol bol ABD hükümetine çattı, geliştirdikleri bedava enerji teknolojilerini ne zaman dünya ile paylaşacaklarının hesabını sordu. Hatta daha da ileri giderek eski ABD Başkanı Bill Clinton'un bir muhabirin sorduğu "UFO'lar ile ilgili ne zaman açıklama yapacaksınız?" sorusuna "Hükümetin içinde hükümet var ve ben onu kontrol etmiyorum" şeklinde bir cevap verdiğini iddia etti.

Stephen Hawking'in birkaç hafta önce yaptığı "uzaylılar tehlikeli olabilir" (Bkz: 'Uzaylılarla sakın konuşmayın') meramındaki açıklamasına, Kanadalı eski politikacı ve Privy Konsey üyesinden itiraz geldi. Hellyer, açıklamasında Hawking'e şöyle çattı:

"Gerçek şu ki, dünyadışı varlıklar yıllardır dünyayı ziyaret ediyorlar ve bilgi hazinemize katkıda bulunuyorlar. Mikroçip, fiberoptik gibi bir çok teknolojinin düşmüş uzay araçlardan alınmış olma ihtimali çok yüksek. Bence Prof. Hawking, kendisi gibi prestijli birisine yakışmayacak türde korkutucu söylevlerde bulunuyor. Bence onun kadar önemli bir bilim insanının çok önemli ve çok geniş bir konu hakkında bu türden yalan-yanlış bilgiler yayması çok üzücü."

Bir yerde koskoca eski savunma bakanı, öteki tarafta dünyanın en önemli fizikçilerinden biri. Ve atıştıkları konu eskisi gibi "uzaylılar var mı yok mu" değil...Çok ilginç günlerden geçiyoruz.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 5,379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,783 µs