emanetçi ismi buldu | " /> emanetçi ismi buldu | "/>

En Sıcak Konular

Deniz Baykal emanetçi ismi buldu

14 Mayıs 2010 08:45 tsi
Deniz Baykal emanetçi ismi buldu 
CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal, partinin başına geri dönmeyi planlarken bu süre içerisinde partiyi kime emanet edeceğini buldu...

CHP'de Sav-Baykal gerginliği

Deniz Baykal’ın CHP genel başkanlığından istifası sürecinde kamuoyuna yansıyan Baykal-Önder Sav gerginliği iddialarının arkası kesilmiyor. 

Sav’ın bir özel görüşmesinde Baykal’a “Aday olma yıpranırsın, CHP’yi de senin üzerinden yıpratırlar. Aday olmaya karar verirsen bunu iyi düşün” dediği iddia ediliyor. Bu bilgi, Sav’ın bu mesajını kendisine yakın bir isimle paylaşmasından sonra ortaya atıldı. İki isim arasındaki ilk iddia, Baykal’ın Angora Evleri’ndeki konutunda, yakın kurmayları ile yaptığı “akşam zirvesi”nden sonra dün gazetelere yansıdı.

MESAJ BOMBARDIMANI

Bu zirvede, Baykal ve ekipler arası tam bir “nabız yoklaması ve mesaj bombardımanı” yaşandı. Baykal’ın “sizlerden biri de aday olabilir” sözleri, yakın kurmaylarda, “Baykal, içimizden birisi aday olmak istiyor mu diye nabız yokluyor” şeklinde yorumlandı. O nedenle kimse, kendisi dahil hiçbir isim telaffuz edemedi.

SAV NİYETİNİ BELLİ ETTİ

Sav’ın, “O zaman çıkın kamuoyuna net bir açıklama yapın. ‘Hiçbir koşul altında aday olmayacağım’ diye teminat verin” sözleri ise bu kez Baykal cephesinde “Önder Sav aday olmak ya da emanetçiyi belirlemek istiyor” görüşüne neden oldu. Sav ve ekibinin Baykal sonrası yeniden yapılanma planı içinde olduğunu düşünen karşı ekip Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve yakın isimler ise “Baykal’ın gelmemesi durumunda Sav’ın kurultayda kendilerine yönelik tasfiye operasyonu gerçekleştireceğini” düşünüyor.

TASFİYE KORKUSU...

Bu nedenle Baykal dışındaki isimlere karşı çıkıyor. Ateş, görüşmede bunu “Siz aday olmalısınız. Emanetçi ile olmaz” sözleri ile anlattı. Baykal-Sav arasındaki taktik adımlar, sadece bu toplantıda kendisini göstermedi. Sav’ın bir özel görüşmesinde Baykal’a “Aday olma yıpranırsın, CHP’yi de senin üzerinden yıpratırlar. Aday olmaya karar verirsen bunu iyi düşün” dediği iddia ediliyor. Bu iddia, Sav’ın bu mesajını kendisine yakın isimlerle paylaşmasından sonra ortaya atıldı. Sav’ın bu çıkışları Baykal kanadında sıkıntıya neden oldu.

VEKİLLERE UYARI

Delegeler üzerinde tek etkin isim konumundaki Önder Sav, Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay aracılığıyla da milletvekillerine ulaşıyor. Grup yönetimi, milletvekillerine Sav’ın “Kimse Ankara dışına çıkmasın” mesajını iletti. Ankara dışına çıkanlar da bu mesaj üzerine apar topar Ankara’ya döndü.

Mumcu’ya “Bekle”

Önder Sav’ın mesaj gönderdiği isimlerden birisi ise, emanetçi olarak adı geçen Sav’a yakın isimlerden Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu. Sav, Mumcu’ya “Ankara’dan bir yere gitme” mesajı verdi. Güldal Mumcu, Baykal’a da yakın olması nedeniyle emanetçi isim olarak adı geçiyor.

bugün



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs