En Sıcak Konular

Altın fiyatlarında korkutan tahmin

14 Mayıs 2010 08:26 tsi
Başta Almanya olmak üzere Avrupalı yatırımcılar paradan altına yöneldi fiyatlar fırladı. Biz de ise altını olan vatandaşlar kuyumculara koşuyor.

Altın fiyatları son bir haftadır rekora doymuyor, yurt dışı piyasaların etkisi ile tırmanıyor. Altın fiyatlarını, euroya olan güvenin sarsılması tetikliyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa'daki yatırımcılar, para ve bono yerine en güvenilir liman olarak görülen altına hücum ediyor. İçeride ise altının yükselişini fırsat bilenler elindeki altını çıkarmaya çalışıyor. Altındaki tırmanış seyrinin bir süre daha devam etmesini bekleyen uzmanlar, altın fiyatlarının bir anda tepetaklak da olabileceğini belirtiyor. Görüşlerini aldığımız uzmanlar, şu noktaların altını çiziyor...

Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk:

Yunanistan odaklı tedirginlik ve euronun geleceğinin tartışılıyor olması, Avrupalı yatırımcıları tahvil ve bonodan altın fonlarına yöneltti, böylece altın yükseldi. Fiyatlar daha da yükselebilir. Ancak bu tür hızlı yükselişler sert satışlara sebep olabilir. Kapalıçarşı'da ise yaprak kıpırdamıyor, durum iç açıcı değil. Kuyumculuk sektörü durma noktasına geldi. Kimse altın almıyor. Fiyatların yükselişini fırsat bilenler yastık altındaki altınlarını satıyor.

İstanbul Altın Rafinerisi Başkanı Özcan Halaç:

Kağıt paralara ve bonoya güvenin kalmaması, altına yönlendiriyor. Herkes altına yatırım yapıyor. Dünya altını yatırım aracı olarak görürken, bir tek biz takı olarak görüyoruz. 5-6 ay daha altında düşüş ivmesi görmüyoruz.

Şimdi altın alan kısa vadede kâra geçer

NTL Commodities DMCC Türkiye Danışmanı Çetin Binatlı:

Altın biraz soluklandıktan sonra tekrar yükselecek. Yılın 3'üncü çeyreğinde ise bir satış dalgası gelebilir ve fiyatlar tekrar gerileyebilir. Kısa vade için altın alımı kârlı gözüküyor. Fakat orta vadede bu fiyatlar çok yüksek kalacaktır. En iyi alım dönemi olarak yılın 3'üncü çeyreği gözükmektedir.

Yakında 175 TL'ye kadar çıkabilir

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, piyasadaki güvensizliğin devam etmesi halinde altının ons fiyatının 2 bin dolara, çeyrek altının ise 175 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Yunanistan'ı kurtarmaya yönelik paketin yeterli olmadığını, Avrupa'daki krizin giderek genişlediğini dile getiren Uça, "Dolayısıyla altına yönelik talep hızla artıyor. Korkarım ki fiyatlar daha da artacak gibi görünüyor" dedi.

takvim



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs