Ege çağrısı | " /> Ege çağrısı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan ziyaret öncesi Ege çağrısı

14 Mayıs 2010 08:02 tsi
Erdoğan'dan ziyaret öncesi Ege çağrısı 

Bugün çok büyük katılımla Yunanistan'a gidecek olan Başbakan Erdoğan, ziyaret öncesi Yunanistan'ın devlet kanalına konuştu. Başbakan Erdoğan, Ege ve kıta sahanlığı konusunda açık mesajlar verdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Yunanistan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi devlet kanalı NET'e yaptığı açıklama'da Ege denizi iki ülkeyi ayıran değil birleştiren bir deniz olarak baktığını söyledi.

Kıta sahanlığı ve Türkiye'nin "komşularla sıfır sorun" politikasının sorulması üzerine Erdoğan, "sıfır sorun" konusunun iktidarlarının temel ilkesi olduğunun altını çizdi. Komşularıyla sorunlarını büyük ölçüde aştıklarını kaydeden Erdoğan şunları söyledi: "Ege'de kıta sahanlığı konusunda da karşılıklı olarak bu süreci başlatıp konuşarak, burada da bir neticeye varmanın çok çok faydalı olacağına inanıyorum."

Ege'ye nasıl bakacağız sorusuna karşılık Erdoğan, şu tespitlerde bulundu: "Ege'ye ayıran bir deniz olarak mı bakacağız, birleştiren bir deniz olarak mı bakacağız? Ben Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olarak diyorum ki, Ege ayrıştıran bir deniz olmasın. Ege bizi birbirine birleştiren bir deniz olsun. Süreci bu yönde devam ettirirsek, bu denizin adı aynı zamanda bir barış denizi haline gelir. Böyle olunca ne Türkiye Yunanistan'a şüphe ile bakar, ne de Yunanistan Türkiye'ye şüphe ile bakar."

Gazetecinin Ege'de Türk uçakların gerginliği arttırdığı yönündeki soruya da Erdoğan, "Zaman zaman buna neden oluyorlar. Bu savaş uçakları illa Ege'de uçacaklarsa bunlar füzelerle uçmasın. Bunlar olmadan uçsalar. O zaman onlar savaş uçağı olmaz barış uçağı olur. Bu şekilde aralarında tatbikatlarını yapmış olsunlar." dedi. "Eğer bunu yaparsak bir çok şeyi başarırız" vurgusunda bulunan Erdoğan şöyle devam etti: "Savunma olayına aşırı derecede para harcayan bu iki ülke, bu denli para harcamaz olur."

İktidara geldiklerinde bütçeden en çok payı savunmanın aldığını hatırlatan Erdoğan, şimdi ilk sırayı eğitimin, ikinci sırayı ise sağlığın aldığını ifade etti. Erdoğan, Yunanistan'dan da bu yönde beklenti içerisinde olduklarının altını çizdi.

Turizm konusunun da çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, hem Yunanistan'ın hem de Türkiye'nin çok önemli destinasyonlara sahip olduklarını vurguladı. Erdoğan, "İki ülkenin paket turizminde el ele vermeleri halinde çok ciddi bir hareketliliği yaşama fırsatı bulacaklarını" ifade etti.

cihan



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,476 µs