En Sıcak Konular

CHP yarın Anayasa Mahkemesi kapısında

13 Mayıs 2010 13:58 tsi
CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay Anayasa Mahkemesine başvuru sürecini açıkladı.CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay Anayasa Mahkemesine başvuru sürecini açıkladı.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan CHP Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili, Hakkı Süha Okay;’’Yarın saat 11.00’de Anayasa mahkemesinin kapısındayız’’ diyerek ‘’Değişiklik paketinin anayasaya aykırılık gerekçesiyle, tekrar gözden geçirilmesi için CHP olarak, Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Anayasanın 175.maddesine göre, her madde en az iki kez görüşülmeli. Sadece önergeler üzerine görüşün demiyor, 1. ve 2. turda görüşülecek maddelerin, tartışılmasını öngörüyor. Hem oylama şekli hem de çakma imzalarla ortaya atılan listelerle ve ‘’ben firelerden değilim’’ şeklindeki uygulamalara yönelik dayatılmaya çalışılan Anayasa değişikliğine karşıyız.’’ diye konuştu.
Hakkı Süha Okay;‘’Şimdiye kadar, tek bir partinin ve sadece hükümetin tasarladığı bir anayasa değişikliğine ilişkin bir dayatma gerçekleşmedi. Bunca Anayasa değişikliği yapıldı, kimse 367 tartışmalarında olduğu gibi, ‘bu nereden çıktı ‘’demedi . Sadece AKP’nin mutfağından ve genel merkezle olan ilişkilerden yola çıkarak dayatılan bu paket; kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne ters düşmektedir. Bu uygulama sanki, AKP’nin tüzük değişikliği gibi, kendi parti içindeki sorunları çözmeye yönelik, Türkiye’yi sivil diktaya götürecek bir çalışma. ‘’dedi.
Kendin Pişir, Kendin ye!
CHP olarak oylamaya katılmadıklarını söyleyen Hakkı Süha Okay; ‘’ Madem ki, sadece hükümetin mutfağından çıktı bu paket, o zaman, biz de ana muhalefet olarak, AKP’ye ‘kendin pişir, kendin ye’ dedik ve oylamaya katılmadık. Zimmetçi ve refakatçi oy çoğunluğu zaten gerekeni aşıyor, birinci turu geçse bile ikinci turda 330’u aşması gereken, Anayasa değişikliğinin tümüne oy vermedik.’’ sözlerini kaydetti.
Hikmet Sami Türk, Anayasa İşlerine Baksın!
‘’Teknoloji o kadar gelişti ki, ne filmler ve senaryolar yapılıyor ‘’ diyen Hakkı Süha Okay, Baykal’ın istifasına yol açan görüntüler için konuşan Hikmet Sami Türk’e karşılık;‘’ Hikmet Bey, kendi alanına, anayasa işlerine filan baksın. Gelişen teknoloji ile nelerin yapılabileceğini tahmin etmek bile mümkün değil, artık.Bunlar iktidar eli ve gücüyle olan işler. Sayın Baykal deneyimleri, birikimleri ve tecrübesiyle, siyasette bu noktaya gelmiş, önemli bir liderdir. Bu şekilde bir karalama ve belden aşağıya vurma alçaklıktır ve büyük haksızlıktır. ‘’dedi.
4 Mayıs’ta Başbakan Açıklamıştı!
‘’4 Mayıs’ta grup toplantısında ‘’Elimde belgeler ve dosyalar var’’ diyen bir Başbakan var ortada’’ diyen Hakkı Süha Okay; ‘’Anayasa oylamasından 3 dakika önce ortaya atılan bu komplo görüntülerin kasıtlı bir şekilde planlandığı ortadadır.’’ diye konuştu.
Baykal ‘Hayır’ demezse, Yine Genel Başkan!
‘’ Örgütler, partililer, milletvekilleri ve bütün bu taleplere rağmen Sayın Baykal hangi iradeyi ortaya koyar, bilemem, ama ‘hayır’ demezse, yine CHP’nin genel başkanı olacaktır’’ diyen CHP Ankara Milletvekili;’’Sayın Baykal’ı örselemeden ve üzmeden yeniden genel başkanlık koltuğuna getirmek gibi bir sorumluluğumuz var, CHP ‘nin de , Türkiye’nin de Baykal’a ihtiyacı var’’ sözlerini kaydetti.
Hakkı Süha Okay; ’’Hesaplaşacağım, ama partimi buna karıştırmayın’’ diyen Baykal için, ‘’Böylesine bir komplo, yeniden Sayın Genel Başkan ile birlikte olma arzusunu da yeşertiyor’’ dedi.
Sayın Özyürek Bunu Söylerken , Ben Kılıçdaroğlu ile Birlikteydim!
‘’Mustafa Özyürek’in, açıklamaları yayınlandığında, ben Kılıçdaroğlu ile beraberdim. Söylenilen ile yayında geçen alt yazı farklı’’ diyen Hakkı Süha Okay;’’Baykal geri dönmezse, çok güçlü isimler olduğunu da söyleyebilirim. Yansıtılmaya çalışılan Kılıçdaroğlu krizi de doğru değildir, MHP çağırdığında da biz beraber gittik ’’ diye konuştu.
Genel Başkanımız için Kimse Kılını Kıpırdatmadı!
‘’ Bület Arınç suikast iddiaları için ortada ne vardı da, özel yetkili savcılar bile işini gücünü bırakarak koştular.’’ diyen CHP Ankara Milletvekili, ‘’ CHP Genel Başkanı için özel ihbar yapılmasına rağmen, kimse kılını bile kıpırdatmadı. ’’ dedi

 



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs