En Sıcak Konular

Bakan Ergün'den KOBİ'lere müjde

13 Mayıs 2010 13:29 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 2010 yılında küçük ve orta boy işletmelere yönelik verdikleri desteği daha da arttıracakları müjdesini verdi.

Ağırlıklı olarak KOBİ'lerin Avrupa'daki KOBİ'lerle rekabet edecek düzeyde güçlendirilmesine çalışacaklarını vurgulayan Ergün, bu çerçevede yönetim kabiliyetlerinin artırılması, AR-GE çalışmaları, patent, endüstriyel tasarım çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.
 
Cihan TV Network'te yayınlanan Anadolu'da Sabah programına konuk olan Nihat Ergün, KOBİ'lere yönelik açıklayacakları yeni teşvik paketinin ilk ipuçlarını verdi. Ergün, "KOBİ'lerin eğitimi, yönetim kabiliyetlerinin arttırılması, AR-GE çalışmaları, patent, tasarım ve endüstriyel tasarım çalışmalarına destek sağlayacağız. Pazarlara ulaşma konusunda, fuarlara katılma desteği sağlayacağız. Sanal ortamda çalışma desteği ve nitelikli eleman çalışma desteği sağlayacağız." dedi. Ergün, bu sayede söz konusu işletmelerin finansman, nitelikli eleman, yeni pazara açılma, yönetim ve teknolojiye adapte olma gibi sıkıntılarına çare olunacağını kaydetti.

Sanayi Bakanı Ergün, KOBİ'leri, Avrupa'daki eşdeğerleriyle tanıştırma çalışmalarına hız vereceklerini ifade ederek, "Oradaki KOBİ'ler ne yapıyor? Onlarla nasıl alışveriş yapabilirler? Teknoloji transferi nasıl gerçekleştirebilirler? Onlara ne satabilirler? Ne alabilirler? Bütün bunlarını düzenleyen mekanizmaları hayata geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı. Söz konusu çalışmaları KOSGEB vasıtasıyla yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini aktaran Ergün, şöyle konuştu:

"İcra komitesinde geçen hafta toplantımızı yaptık arkadaşlarla. Ana unsurları belirledik. Şimdi ayrıntılarla ilgili çalışmaları sürdürüyorlar. İnşallah önümüzdeki hafta bu paketi kamuoyuna açıklamış olacağız. Yeni dönemde KOBİ'ler daha nitelikli KOBİ'ler haline gelmek için KOSGEB'in ve Bakanlığımızın bu desteklerinden yararlanma fırsatı bulmuş olacaklar."

KOBİ'lerin finansmana erişim kanallarını genişleten, finansman imkanları sunan ve ucuz finansman bulma yollarını açan, faizsiz kredi kullanabilme imkanı tanıyan düzenlemeler yaptıklarını anlatan Nihat Ergün, sağlanan bu imkanlarla 100 binden fazla KOBİ'nin yararlandığını ifade ederek, "KOBİ'lerimiz bu imkanlardan yararlandı ve çarklarını çevirmeye, kriz ortamında ayakta kalmaya, hatta kriz sonrası döneme sağlıklı bir şekilde hazırlanmaya imkan buldular." dedi.

Kriz dönemindeki ekonomik destek paketlerinin yanı sıra KOBİ'lerin faiz ödemelerinde yüzde 75 destek sağlayan 'Cansuyu kredisi'nin büyük ilgi gördüğünü aktaran Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, bu çerçevede ortaya koydukları 100 bin işletme hedefini yakaladıklarını söyledi. Ergün, "KOSGEB'in 20 yıllık tarihi var. Bu sürede toplam 40 bin KOBİ'ye ulaşabilmişti. Biz, 2009'un son çeyreğinde başlattığımız hamle ile bir anda 100 bin KOBİ'yi birden yararlandırma imkanına sahip olabildik. Dolayısıyla Cansuyu kredilerinden de KOBİ'ler KOSGEB sayesinde gerçekten çok iyi bir şekilde yararlandılar. Hemen hemen hedeflerimizin tamamına ulaşmış olduk." şeklinde konuştu.

Ayrıca selden zarar gören işletmelere de tamamen faizsiz ve daha uzun vadeli kredi imkanı tanıdıklarını ifade eden Bakan Ergün, "Deprem, sel, heyelan gibi felaketlerden zarar gören işletmelerin 24 ile 36 ay arasında vadelerle ve sıfır faizle kredi kullanma imkanına sahip oldular. Onlar da büyük istifade ettiler bu kredilerden." dedi.

cihan



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,576 µs