En Sıcak Konular

Elitaş: Baykal duygu karmaşası içinde

13 Mayıs 2010 12:47 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Baykal'ın duygu kargaşası içinde olduğunu söyledi. Elitaş, görüntü olayı ile ilgili yorum yapmalarının doğru olmadığını belirtti.

Elitaş AK Parti MYK toplantısına katılmak için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının CHP'nin anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını hatırlatılması üzerine şunları şöyledi: "CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi ile ilgili durum Anayasa'da yazmıyor. Sadece 110 milletvekilinin imzasını bulabilirlerse Anayasa Mahkemesi'ne gitme hakları var. Şekil yönünden gidebilirler. Anayasa'nın 148. maddesinin 2. fıkrası bunu net bir şekilde çizmiş. Şekil yönünden Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesinin şartları ve Anayasa Mahkemesi'nin yetkileri altı kalın çizgilerle çizilerek ve gerekçeleri açıklanarak ifade edilmiş." dedi.


"18 TEMMUZ'DA REFERANDUM YAPILACAK"

Referandum süresi ile ilgili tartışmalara ise Elitaş, "Referandum konusuna gelince açıkçası YSK hukuki bir karar verecekse bunun 60 gün olduğu kanaatindeyiz. Siyasi bir karar verirse bunu 120 güne çıkartacağını veya bir başka şekilde değerlendirmesi mümkün olabilir. Biz referandumun seçim yasası olmadığı inancındayız, kanaatindeyiz. Çünkü seçimde siyasi partilerin yaptığı bir yarış vardır. Anayasa'nın 175. maddesine göre milli iradenin parlamentoda tecelli etmemesi üzerine halkın kendi tercihleriyle parlamentoda uzlaşılmayan konuda uzlaşı sağlamasıdır. O anlamda baktığımızda bir seçim kanunu olarak değerlendirmek mümkün değildir. Bize göre referandum süresi 60 gündür. Yani 18 Temmuz 2010 tarihi referandumun yapılacağı gündür."

"Başbakan referandum için il il dolaşacak mı seçim gezisi gibi?" şeklinde soruya ise Elitaş, şu cevabı verdi: "Onunla ilgili bir görüşme yapmadık. Cuma günü MKYK toplantısı vardı. Bugün MYK'da görüşülecek. Partinin yetkili organları herhalde bu konuda milletvkili arkadaşlara görev vermiştir. Grup Başkanvekillerine ve Genel Başkan Yardımcılarına verdiler diye tahmin diyorum. Bu muhakkak anlatılacak. Çünkü anayasa değişikliği demokrasinin standartlarını artıracak, Türkiye'de artık her önüne gelenin demokrasiyi engelleyici bir tutum takınmasını, durumdan vazife çıkarmasını engelleyecek bir anayasa değişikliği olduğunu düşünüyoruz. Çünkü huzur, güven ve istikrarın olduğu bir yerde iş, emek ekmek ve imkan beraberinde gelir. Bunu milletimiz de görecektir. Bunu anlatmak istiyoruz. "

"CHP iki tur görüşmlerinin yapılmadığını, ikinci turun sadece oylamadan ibaret olduğunu belirtiyor?" yönündeki soru üzerine Elitaş 'Hukukçu milletvekilleri mi?" diye basın mensuplarına sordu. Basın mensuplarının hukukçu milletvekilleri olduğunu söylemesi üzerine Elitaş şunları söyledi: "CHP'nin hukukçuları söylüyorsa inandırıcılığı zaten yok. Hukukçu olmayan arkadaşlar biraz daha objektif değerlendiriyorlar. Anayasadaki yazılan usul ve esaslar doğrultusunda ne ise o yapıldı. Zaten 2. tur da görüşmesiz yapılır. Eğer üzerinde bir önerge varsa sadece önergeler değerlendirilip oya sunulur. Kabul edildiği takdirde gizli oylamaya sunulur diyor. İç tüzüğü bu kadar biliyor gibi milleti de kandırmaya Anayasa Mahkmesi üyelerini anayasa ve içtüzüğü bilmiyor şeklide değerlendirmeye CHP'nin hukukçularının hakkı yok. Onu hukukçu olmayanlara sorarsanız daha iyi bilirler."

Baykal'ın olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili hükümetin suçlanmaya devam ettiğinin hatırlatılması üzerine Elitaş, "Sayın Baykal şu anda bir duygu kargaşası içerisinde. Anladığımız kadarıyla o kasetlerle ilgili herhangi bir yalanlama olmadı ve görüntülerde geçtiği iddia edilen konutun, evin nereyse o konuda da bilgi vermediğini görüyoruz. Şu anda Sayın Baykal'ın içinde bulunduğu psikolojik durum duygu karmaşası seli içerisinde. Bizim bu konuda yorum yapmamız doğru değil." diye cevap verdi.

cihan



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,852 µs