En Sıcak Konular

Vali Güler: Başımın üstünde yeri var

13 Mayıs 2010 12:30 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, kendisine uygun görülen görevin memnuniyeti içerisinde olduğunu söyledi.

Güler, "Devletin verdiği görevin başımızın üstünde yeri vardır. Bilgimi, birikimimi ve tecrübemi bu teşkilatın kuruluşunda ve etkin olarak görev yapmasında kullanacağım." dedi.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Teşkilatı Müsteşarlığı görevine getirilen İstanbul Valisi Muammer Güler, yeni göreviyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstanbul Valiliği'ndeki odasında gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan Güler, "Kamu Düzeni ve Güvenliği Teşkilatı Müsteşarlığı'na atanmış olmanın, bana teveccüh edilen bu görevin memnuniyeti içerisindeyim." dedi. "Müsteşarlık, 5952 sayılı kanunla düzenlenmiş, terörle mücadeleyi ilişkin stratejileri geliştirmek anlamında önemli bir teşkilattır." diyen Güler, "Bu teşkilata bilgimi birikimimi ve tecrübemi de koyarak üstün bir gayretle kuruluş çalışmalarını gerçekleştirmek ve etkin bir görev yapması için emliden gelen gayreti göstereceğim. Tabii İstanbul'da 7 yıl 3 ayı aşkın bir süre görev yaptım. Bu benim için son derece önemlidir. Bu yeni görevi memnuniyetle kabul ediyorum. Devletimin bana verdiği önemli bir görev olarak görüyorum. Devletimin görevi başımın üzerindedir. Devlete sadakatle hizmet etmek hepimizin görevidir." şeklinde konuştu.

İstanbul'da 50 yıldır en uzun süre görev yapan vali olduğunu belirten Güler, "Bu da benim için çok önemlidir. İstanbul'a atanan değerli meslektaşım daha önce kaymakam olarak bağcılarda görev yaptı. Birlikte çalıştığımız Hüseyin Avni Mutlu beye 'hayırlı olsun' diyorum. İstanbul Valiliği'nde bizden aldığı bayrağı en iyi yere taşıyacağına inanıyorum. Beraber çalıştığım İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın vali statüsüne getirilmesi kendisi için önemli bir karardır. İstanbul'a hizmetlerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Teşkilatı ile ilgili kısa bir bilgi veren Vali Güler şöyle konuştu: "Terörle mücadele koordinasyon kurulu bu müsteşarlık içinde önemli bir görev yapacak. Bir diğer konuda güvenlik teşkilatları, güvenlik kuruluşları ve istihbarat birimlerinden gelen stratejik istihbaratın değerlendirilmesi, paylaşılması gibi çok önemli bir görevde üstleniyor. Bu teşkilat etkin bir görev yapacak. Terörle mücadelenin çok geniş alanları var. Sadece terör anlamında değil, ekonomik, idari hukuki siyası gibi bir çok boyutları olan mücadele stratejilerini de gerektiriyor. Bunu sağlamak anlamında şimdiye kadar ki birikimim bunu sağlayacak kurumlar arasında gerekli işbirliğini sağlayacak durumda geliyor bana. Yapacak birikimde olduğumu da biliyorum. Elimizden geleni yapacağız."

İstanbul'daki çalışmaları ilgili değerlendirmesini daha sonra yapacağını aktaran Güler, İstanbul'u çok sevdiğini İstanbul sevdasının içine düştüğünü ancak ayrıldığı için buruk olmadığını söyledi. Ankara'da daha önce görev yaptığını ifade eden Güler, "Ailem İstanbul'da kalacak. Ben de her fırsatta İstanbul'a hizmet etmeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs