yüzde 59... | " /> yüzde 59... | "/>

En Sıcak Konular

CHP'liler içinde oran yüzde 59...

13 Mayıs 2010 10:57 tsi
CHP'liler içinde oran yüzde 59... 

Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset skandalının ardından yapılan 'çarpıcı' anket...

 Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen kaset skandalının ardından CHP'nin durumunu ortaya koyan 'çarpıcı' bir anket gerçekleştirildi.

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 20 ilde yaptırdığı anket, 2007'de CHP'ye oy veren vatandaşların yüzde 59'unun önümüzdeki seçimlerde oy tercihini değiştirdiğini ortaya koydu. Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin, 10-12 Mayıs tarihleri arasında yaptığı ankete göre, CHP'lilerin sandık tercihi değişti. Kaset skandalının ardından, bin 787 kişi ile 'Deniz Baykal ve Sol Araştırması' başlıklı bir anket gerçekleştirildi.

OYLARIN ADRESİ DEĞİŞTİ

İstanbul, Gaziantep, Trabzon ve Konya gibi 20 ilde gerçekleştirilen anket, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Bir önceki seçimde CHP'ye oy veren ve kendisini 'CHP'li' olarak tanımlayan vatandaşlara 'Kaset skandalı CHP'ye karşı tutumunuzu olumsuz yönde etkiledi mi ve oy tercihinizde değişikliğe neden oldu mu' sorusu yöneltildi. CHP'lilerin yüzde 59'u, oy tercihinin değiştiğini ve partiye karşı tutumunun olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Yüzde 29.7'si ise bu soruya 'hayır' karşılığını verdi.

BAYKAL GERİ DÖNECEK

Baykal'ın CHP kurultayında genel başkanlığa geri döneceğine inanıyor musunuz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 61.7'si 'Evet dönecek' yanıtını verdi. Yüzde 15.9'luk kesim ise Baykal'ın geri dönmeyeceğini belirtti. Baykal'ın genel başkanlıktan istifa etmesini 'olumlu' olarak nitelendirenlerin oranı ise yüzde 67.4 oldu. İstifaya 'olumsuz' yaklaşanların oranı 14.2'de kaldı.

KILIÇDAROĞLU BAŞARAMAZ

'Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel başkanı olursa Deniz Baykal'dan daha başarılı olacağına inanıyor musunuz' sorusuna ise katılımcıların yüzde 57.9'u hayır derken, Kılıçdaroğlu'nun daha başarılı olacağına inanların oranı 23.5'te kaldı. Türkiye'deki solu toparlayabilecek potansiyel bir lider var mı?' sorusuna cevap verenlerin yüzde 38.9'u 'Mustafa Sarıgül' dedi. Kemal Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 9.4 olurken, 'Böyle bir lider yok' diyenlerin oranı ise yüzde 25.5 oldu.

bugün

 



Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,413 µs