En Sıcak Konular

Savcılık ses karşılaştırması istedi

13 Mayıs 2010 09:58 tsi
Paradise Pastanesi sahibi Erdoğan’ın, internete düşen Erzincan Ergenekon davası gizli tanığı Munzur’a ‘İfadeni geri çek’ baskısı yaptığı konuşmalarla ilgili inceleme başlatıldı.

Erzurum özel yetkili savcıları, Erzincan Ergenekon Davası kapsamında gizli tanıklarla ilişkileriyle gündeme gelen Paradise Pastanesi sahibi Erdal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ve gizli tanıklara ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı yapılan ses kaydı için inceleme başlattı. Ses kaydındaki iddiaları mercek altına alan Özel Yetkili Savcılar, öncelikle kayıtta yer alan seslerin karşılaştırmasını yapacak.

SES KARŞILAŞTIRMASI İSTENDİ

Teknik karşılaştırmada Erdal Erdoğan’ın sesi ile internete düşen kayıttaki sesin aynı olduğunun tespit edilmesi halinde, kayıtta yer alan iddialarla ilgili soruşturma başlatılabilecek. Erzincan Paradise Pastanesi sahibi ve gizli tanıklarla CHP’li Ahmet Ersin’i buluşturmasıyla gündeme gelen Erdal Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydı büyük tartışma yaratmıştı. Kayıtta Ergenekon sanığı durumunda bulunan Erdal Erdoğan’ın, HSYK’nın Osman Şanal ile birlikte 4 özel yetkili savcının yetkilerini alma kararını önceden bildiği ortaya çıkmıştı.

SAAT 10.00’DA HSYK ALACAK

Erdal Erdoğan, gizli tanık Munzur’a ifadesini değiştirmesi için baskı yaptığı ses kaydında “Bugün saat 10.00’a kadar konuştun konuştun, yoksa adamı (Osman Şanal) görevden alıyorlar. Yerine de başka birini atıyorlar” ifadeleri dikkat çekiyor.

‘PAŞA BENİM ADAMIM’

“Paşa (Orgeneral Saldıray Berk) benim bir numaralı adamım, sana bütün garantileri veririm. İstersen seni Paşa’ya götürürüz” diyen Erdoğan, gizli tanığa ifadesini değiştirmesi için “Bak, Paşa benim çok iyi adamım. Murat benim çok iyi adamım. Bunların hepsi bizim çok iyi adamımız. Adliye hepsi bizim adamımız. Sana her türlü desteği veririm” diye garanti veriyordu. •

Gizli tanığa açık baskı iddianamede

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınmasının ardından gizli tanık Munzur ve Fırat ortadan kaybolmuştu. Gizli tanık Munzur’un, Erdal Erdoğan tarafından CHP Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Eriza Otel’de biraraya getirildiği ortaya çıkmıştı. Gizli tanık Fırat, savcılığa verdiği son ifadede, “Erdal Erdoğan Paradise Pastanesi’nde siyah bir çanta gösterdi ve içinde 80 milyar olduğunu söyledi. ‘Bu parayı al, ifadenizi değiştirin’ dedi” şeklinde konuştu. CHP’li Ersin ile gizli tanık Munzur’un görüşmesinde Ersin’in getirdiği siyah çantayı, Erdal Erdoğan ile gizli tanık Munzur alarak otelden çıkarken görüntülenmişlerdi. Erzincan Ergenekon iddianamesini hazırlayan Özel Yetkili Başsavcı Vekili Taner Aksakal, iddianamede mahkeme heyetine “Gizli tanıklara yoğun baskı var, hemen ifadeleri alınsın” notu düşmüştü.

star

 

 



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs