En Sıcak Konular

Yeni hedef üniversiteler

13 Mayıs 2010 09:28 tsi
Yeni hedef üniversiteler
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, 'provokatörlerin yeni hedefi üniversiteler' istihbaratı doğru çıktı. Bir süredir şehit cenazelerinde kurulan kirli tezgâh, şimdi de üniversitelerde sahneye konuldu.

Muğla Üniversitesi'nde önceki akşam karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, Şerzan Kurt (21) isimli öğrenci nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla ağır yaralandı. Olaylarda biri polise ait iki otomobil, iki işyeri ve MHP Muğla İl Başkanlığı binası maddî hasar gördü. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, olay yerinde 7,65 mm çapında boş kovan buldu. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise itidal çağrısı yaptı: "Bizi sokağa çekmek istiyorlar."

Edinilen bilgiye göre Muğla'daki ilk olay Akyol Mahallesi'nde meydana geldi. Buradaki kavga polisin zamanında müdahalesiyle büyümeden önlendi. Ancak kavga, yaklaşık 1 saat sonra Recai Güreli Caddesi'nde yeniden başladı. Olayda MÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21), kimin attığı belli olmayan bir kurşunla yaralandı. Başına sert bir cisimle vurulan Kurt, 112 ekibinin ilk müdahalesinin ardından Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından Şerzan Kurt'un arkadaşları hastaneye akın etti. Öğrenciler acil servisine girmeye çalışınca çok sayıda takviye polis ekibi istendi. Çevik Kuvvet ekipleri, acil servis önünde kordon oluşturarak öğrencilerin girişine izin vermedi. Bunun üzerine öğrencilerle polis arasında arbede çıktı. Arbedede grubun attığı taşlardan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Murat Demirbaş yaralandı.

Ağır yaralanan Şerzan Kurt, acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyat edildi. Kurşunun Kurt'un sol omzundan girerek, sağ omzundan çıktığı belirtiliyor. Ayrıca başından sert bir cisimle darp edildiği belirlenen Kurt, yoğun bakım servisinde görevli doktorların "hayati tehlikesi sürüyor" değerlendirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Muğla Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Usanmaz, Şerzan Kurt'un sağlık durumu hakkında şu bilgiyi verdi: "Hastanın beyin ölümü yok. Şuuru kapalı ama ventilatöre bağlı tedavisi devam ediyor. Hastanın omurga ve kafa travması da var. Biz hastanın vücudunda kurşun bulamadık. Kurşun vücuda girmiş ve çıkmış.''

Bu arada Muğla Üniversitesi'nde önceki gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, dün gece Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryadaki iki kız öğrenci yaralandı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba Çevik Kuvvet, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Gruptakilerin bazı evlerin kapılarını zorladığı ve camlara taş attığı ihbarlarının yoğunlaşması üzerine Kötekli Mahallesi'ne Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da geldi. Ay, zorla evlere girmeye çalışan kişilerin gözaltına alınmalarını istedi.

Olay yerinde 7,65 milimetre çapında boş kovan bulundu

Polis olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. Yaklaşık 20 öğrenci, ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Olay yeri inceleme ekibi, Şerzan Kurt'un yaralandığı caddeyi güvenlik şeridine alarak delil uzun süre delil topladı. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, olay yerinde 7,65 milimetre çapında bir adet boş kovan bulunduğunu açıkladı. Ay, "Geniş kapsamlı soruşturma yürütülüyor. Ekiplerimiz, olayların taraflarını biliyor.'' dedi. Vali Ahmet Altıparmak da olayda yaralanan genci polisin vurduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. Altıparmak, "Bulunan kovan polisin üzerindeki şüpheleri büyük oranda ortadan kaldırıyor. Yapılan incelemede suçlunun polis olduğu da ortaya çıkarsa onun da gereği yapılır." diye konuştu.

MHP İl Başkanı Korkmaz: Bizi sokağa çekmek istiyorlar

Üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un ağır yaralandığı olaylar sırasında MHP İl Binası taşlandı. Kurt'un İzmir'e gönderilmesinin ardından, Muğla Devlet Hastanesi'nin bahçesinde bekleyen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu grup, MHP İl Başkanlığı'na yürümek istedi. Polis izin vermeyince Sınırsızlık Meydanı'nda oturma eylemi yaptı. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, son saldırının parti binalarına yapılan ikinci saldırı olduğunu söyledi. Emniyetin bina çevresinde tedbir almasını isteyen Korkmaz, "Her olayda bizi sokağa çekmek istiyorlar ama sağduyulu yanaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

zaman

 




Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,647 µs