En Sıcak Konular

Kavga büyüyor, 200 öğrenci ev ve kafeteryalara saldırdı

12 Mayıs 2010 22:52 tsi
Muğla Üniversitesi'nde farklı görüşteki öğrenciler arasında çıkan silahlı kavgada omzundan yaralanan Şerzan Kurt'un (21) vurulduğu tabancanın 7.65 milimetre çapında olduğu öğrenildi. Bu durum, Kurt'u polisin vurduğu iddialarını büyük ölçüde azalttı. Em

SAAT: 22:21:12 200 KİŞİLİK BİR GRUP, BAZI KAFETERYA VE EVLERE SALDIRDI
Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı.

Protesto olaylarının yaşandığı bölgeye, çok sayıda takviye polis ekibi gönderildi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti.

Polise taşla karşılık vererek, sokak aralarında kaçarak ateş yakan grupla polis arasındaki kovalamaca sürüyor.

Bu arada polisin biber gazı ile yaptığı müdahaleden çok sayıda öğrenci etkilendi.

-EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE-

Gruptakilerin bazı evlerin kapılarını zorladığı ve camlara taş attığı ihbarlarının yoğunlaşması üzerine olayın yaşandığı Kötekli Mahallesi'ne Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da geldi.

Çevresinde bulunan yaklaşık 50 kişilik polis ekibiyle yaşananları izleyen Ay, zorla evlere girmeye çalışan kişilerin gözaltına alınmalarını istedi.

Olay nedeniyle mahalledeki yollar araç trafiğine kapandı. Olayların yaşandığı Kötekli Mahallesi'nde büyük çoğunluğu Muğla Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor.

SAAT: 20:07:12 MUĞLA'YI KARIŞTIRAN KURŞUN

Muğla Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada silahla yaralanan ve Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şerzan Kurt, ambulans helikopterle Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavganın ardından hastaneye koşan sol görüşlü öğrencilerin bekleyişi ise Barış ve Demakrosi Partisi (BDP) genel merkez yöneticileri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) yetkililerinin hastaneye gelmesiyle bir süre daha sürdü. Söz konusu yetkililer, hastaneye girerek yaralı gencin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Olay yeri inceleme ekipleri, kavganın yaşandığı bölgede yaklaşık 15 kadar boş kovan buldu. Bunlardan büyük kısmının polis ekiplerinin olayı yatıştırmak için havaya ateş etmeleri sonucu, bir kısmının ise öğrenciyi vuran silahtan çıkmış olabileceği belirtildi.

Üniversiteli iki grup arasındaki olay, Akyol Mahallesi'nde başladı. İlk kavga, polis ekiplerinin müdahale etmesiyle büyümeden önlendi. Yaklaşık 1 saat sonra Recai Güreli Caddesi'nde yeniden başlayan kavgada Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21), kime ait olduğu bilinmeyen 7.65 milimetre çapında bir silahtan çıkan kurşunla omzundan yaralandı. Öğrenci başından da sert bir cisimle darbe aldı. Hemen Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç, buradan da helikopterle İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Olaylarda biri polise ait iki otomobil, iki işyeri ve MHP il binası taşlandı. Kaga ile ilgili olarak yaklaşık 20 öğrenci ifade vermek için polis merkezine götürüldü.
 
cihan



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs