En Sıcak Konular

'Yeni dünya düzeni' başlıyor

12 Mayıs 2010 15:57 tsi
'Yeni dünya düzeni' başlıyor İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, büyük güçlerin dağılma ve yok olma sürecine girdiğini, yeni dünya düzeninin adaletten yana olan milletler lehine şekillendiğini söyledi.

Ahmedinejad yurt gezileri kapsamında gittiği Yasuc kentinde yaptığı konuşmada, Batılı ülkelerle ilişkiler, terörizmle mücadele, nükleer enerji ve İran'a yönelik olası yeni yaptırımlar konularında açıklamalarda bulundu.

Batılı ülkelerin insan hakları ve terörle mücadele anlayışını eleştiren Ahmedinejad, ''Bu ülkeler, bir taraftan demokrasi ve terörizmle mücadele sloganı atıyorlar, ama diğer yandan terörizmi himaye ediyorlar'' dedi.

Ahmedinejad, ''haksız yere ve hilekarlıkla ülkeleri işgal edip yüzbinlerce insanı öldüren büyük güçlerin insan hakları savunuculuğuna soyunduklarını'' söyledi.

"İran'ın dünyada dürüst ve temizlerin oluşturduğu cephenin bayraktarlığını yaptığını, ABD'nin de zorba güçleri ve temiz olmayanları temsil ettiğini" belirten Ahmedinejad, ''Büyük güçler için dağılma ve yok olma süreci başlamıştır. Dünyadaki mevcut durum, adaletten yana milletler lehine değişiyor'' ifadesini kullandı.

ABD ve diğer müttefik güçlerden bölgedeki varlıklarına son vererek kendi ülkelerine dönmelerini isteyen Ahmedinejad, aksi halde bu ülkelerin bütün milletlerden tokat yiyeceğini ve evlerinin yolunu şaşıracaklarını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı, nükleer enerji faaliyetlerinin süreceğini de ifade ederek, bu alandaki Batılı ülkelerin tekelinin yıkıldığını kaydetti.

Ülkesine yönelik olası yaptırımlardan etkilenmeyeceklerini belirten Ahmedinejad, barışçıl amaçlı nükleer enerjinin herkes için bir hak olduğunu söyledi.

Zaman



Bu haber 1,064 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,215 µs