En Sıcak Konular

Türk'ten çarpıcı Baykal açıklaması

12 Mayıs 2010 13:01 tsi
Türk'ten çarpıcı Baykal açıklaması Adalet Eski Bakanı Prof. DR. Hikmet Sami Türk'ten Baykal'ın istifasına yol açan görüntüler ve istifa konuşması üzerine çarpıcı analiz...

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Adalet Eski Bakanı Prof. DR. Hikmet Sami Türk; Deniz Baykal ‘ın istifasına yol açan görüntüler için, ‘’ Bunca yıllık emekle inşa edilmiş bir kule, böylesine bir yıkımı hak etmiyor. Sayın Baykal yerinin doldurulması zor, önemli bir liderdi, ama söz konusu iddialar karşısında, istifa etmek en doğru karardı.Baykal doğru ve gerekli olanı yaptı. ‘’ diye konuştu.


Hikmet Sami Türk; ‘’ Siyaset adamının şeffaf olması, düzgün yaşaması ve iyi ahlaklı olması gerekir. Basın yatak odalarına da girebilir’’diyerek,;’’ Basında yer alan haberlerde, kampanyalara katılacağı söylenen Baykal bu kararı ile CHP için olumsuz sonuçlar doğurabilir’’ açıklamasında bulundu.


Niye Sadece Fethullah Gülen’i Söylüyor!
‘’ Kendisini geçmiş olsun demek için arayan ve çok üzüldüğünü söyleyen yüzlerce kişi varken ,niye sadece Fethullah Gülen’î söylüyor’’ diyen Sami Türk;‘’ Pensilvanya vurgusunda da, orada da kastedilen Fethullah Gülen’dir. Dini liderlerin ve dinin siyasete karıştırılması son derece yanlıştır. Son zamanlarda Baykal’ın Çarşaflı kadınlara rozet takmak gibi bazı uygulamaları da eleştiriye açık bir durum olarak yansımıştır, zaten’’ diye konuştu.


İktidarın Ekmeğine Yağ Sürmek, Oldu Bu!
‘’İşin dramatik yanı, Türkiye olarak, hem bölücü terör hem de ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte, bir de anayasa değişikliği tartışmaları sürerken, genel seçimlerin yaklaşması ve bu son yaşananlar, iktidarın ekmeğine yağ sümek oldu. Sosyal demokratlara karşı önemli bir güven kaybı yaşandı. Sonuçta iktidardan sonra , en çok oyu alan partiler muhalefet tarafı yani, CHP ve MHP’dir’’ sözlerini kaydetti.


Genel Başkan Seçilir, Ama Lider Olması Zaman Alacaktır!
‘’Yeni bir CHP Genel Başkanı seçilecektir, ama lider olması zaman alacaktır. Şu anda üzüntü aşamasında olan CHP içinde de zamanla saflar netleşmeye başlayacaktır.’’ diyen Hikmet Sami Türk, ‘’ Elbette yeni bir Genel Başkan seçilecektir. Bizim bir tahminde bulunmamız da doğru olmaz ama, CHP içinde de önemli isimler var, zaten. Bir gençleşme düşüncesi de var ama, önemli olan kafaların ve içindekilerin genç olması. ’’ dedi..


Siyaset adamlarının özel yaşamlarının ilgi odağı olduğunu söyleyen Türk, ‘’ Siyasetçilerin herkesten daha çok dikkatli olması gerekir. Sonuçta CHP Atatürk’ün kurduğu, İsmet İnönü ve Ecevit gibi önemli liderlerin başkanlık yaptığı bir partidir. Bu önemli liderlerin aile ve özel hayatları dürüst ve örnek olacak şekilde olmuş ve böyle de yansımıştır’’ sözlerini kaydetti.


Ancak Yakın Mesafeye Gelenlerin İşi Bu!
Eski Adalet Bakanı; söz konusu iddialar ve görüntüler için, ‘’ Parti içindeki bir mücadeleden de kaynaklanabilir, tabii ki bunların hepsi bir tahmin.Fakat, yakın mesafeye gelenlerin işi olabilir bu, ancak!. Bu kadar özel kareler başka türlü ele geçirelemez. CHP’nin yakın zamanda gerçekleşecek kurultayı var, bu resimlerin çekilmesi de yakınlarına kadar gelebilecek kişilerin sayesinde olabilir’’ diye konuştu.


Bu İlişki İnkar Edilmiş Değil!
Bir siyaset adamının hem parti içinde hem de parti dışında çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Adalet Eski Bakanı, ‘’ Yapılan açıklamalara bakılacak olursa, bu ilişki inkar edilmiş de değil.Bu da olayın üzücü bir tarafı. Başka kadın adaylar varken, o milletvekili nasıl seçildi.’’ dedi.


Bu İki Kişiyi de mi, AKP Bir Araya Getirdi!
‘’Bu tür ilişkiler birçok siyaset adamının sonu olmuştur. Özellikle de siyasetçilerin özel hayatlarına dikkat etmesi ve örnek bir şekilde sürdürmesi gerekir’’ diyen Hikmet Sami Türk; ‘’ Ben bir bilim adamıyım, doğru olanı ve söyleneni görmezden gelemem. Vatan Gazetesi’ndeki demecimde de bunu belirttim, bu konuda Sayın Başbakanı samimi buluyorum. Siyasette belden aşağı vurmak doğru değildir.Söz konusu komplo içinde bu iki kişiyi de mi AKP bir araya getirdi. Ele geçirildiği iddia edilen bu görüntülerin siteden çıkarılması Sayın Başbakanın talimatıdır. Sonuçta bu tür görüntülerin yayınlanması da bir suçtur, ceza kanunun 133. ve devamındaki maddede bu bir suçtur.’’ sözlerini kaydetti.


Dönüş Koşullara Bağlı, Acele Edilmemesi Gerekir!
‘’Ben bu kadar önemli hizmetlerde bulunan Deniz Baykal için üzgünüm, ama tekrar bir dönüş ancak koşullara bağlı, acele edilmemesi gerekir. Eğer söz konusu iddiaların yalan ve alçak bir komplo olduğu ortaya çıkar ve ispatlanırsa, bir aklanma olursa bir geri dönüş gerçekleşebilir. Aksi Takdirde bu Amerikalıların dediği gibi ‘Topal ördek dönüşü’ olur.’’ diyen Hikmet Sami Türk; ‘’ Baykal’ın partiyi dışarıdan yönetmesi de doğru olmayacaktır. ‘’ açıklamasında bulundu.



Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,400 µs