En Sıcak Konular

Bakan Yıldız'dan yemek benzetmesi

12 Mayıs 2010 12:22 tsi
Bakan Yıldız'dan yemek benzetmesi 
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Türkiye ziyareti sırasında iki ülke arasında turizmden tarıma, sanayiden ulaşıma kadar uzanan yelpazedeki sektörlerle ilgili 14 anlaşma imzalanacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu imzaların uzun bir mutfak çalışmasından sonra atılacağına işaret ederek, "6-7 bakanlık bu mutfakta iyi bir yemek çıksın diye uğraştı." dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Ankara Rixos Otel'de her iki ülkenin Enerji ve Tarım Bakanları ile işadamlarını Türkiye-Rusya Çalışma Yemeği'nde bir araya getirdi. Türkiye ile Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi ve her iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ortak mesajının çıktığı toplantıda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Rusya Enerji Bakanı Sergey İ. Shimatko, Tarım Bakanı Elena B. Skrynnik, Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ekonomi ile ilgili konulardan sorumlu Başdanışmanı Ahmet Ertürk, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kotil, işadamı Ahmet Çalık ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, bu haftanın her iki ülke açısından önemli ve tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Türkiye ile Rusya arasındaki inişli çıkışlı ilişkiler son zamanlarda her iki ülkenin dostluğunu artırarak devam ediyor. Bu dostluk da dünyanın ilgisini çekiyor. Türkiye'siz Rusya ve Rusya'sız bir Türkiye düşünülemez. Biz, Türk işadamları olarak Rusya ile sanayi birikimlerimizi paylaşmaya hazırız. TUSKON olarak dünyanın her yerinde ortak projeler atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz." dedi.

Rusya Enerji Bakanı Sergey İ. Shimatko da Türkiye'yi yakından tanımak istediklerini belirterek, "İlişkilerimizde bahar havası yaşanıyor. Bu ilişkiler her iki ülkeye büyük ivmeler kazandıracak. Bu bahara birilkte eriştik. Geçmişlerimizdeki kökler bizi şimdi büyük projelere imza atmamızı sağlıyor." diye konuştu. Shimatko konuşmasında Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiyi köklü bir ağaca benzetip, yeni anlaşmalara ve atılacak adımlarla bu ağacın daha da büyüyeceğini vurguladı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Türkiye ile Rusya arasında imzalanacak turizmden tarıma, sanayiden ulaşıma kadar 14 anlaşmanın uzun bir mutfak çalışmasından sonra yapıldığını belirterek, "6-7 bakanlık bu mutfakta iyi bir yemek çıksın diye uğraştı. Dünyada yaşanan küresel kriz ve tehditlerden ancak güçlerimizi birleştirerek çıkarız." dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de tarımla ilgili ihtiyaçların kalıcılığına işaret ederek, her iki ülke arasında daha çok anlaşmalara imza atmayı umduklarını söyledi. Konuşmaların ardından TUSKON Başkanı Meral, her iki ülkenin temsilcilerine günün anlam ve önemine belirten plaket sundu.

cihan



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,570 µs