En Sıcak Konular

Rusya ile yeni bir başlangıç

12 Mayıs 2010 12:06 tsi
Rusya ile yeni bir başlangıç Rusya ile Türkiye arasında vize uygulaması karşılıklı olarak kaldırıldı. Rusya'ya yapılacak 30 günlük ziyaretlerde vize istenmeyecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ikili görüşmelerinin ardından, imza törenine katıldı. Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmaları ise iki ülkenin bakanları imzaladı.

Medvedev, Türkiye ile Rusya arasındaki işbirliğinin, “Yeni bir merhaleye geçtiği” belirterek, iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar konusunda, “Son derece yeni fırsatlar yaratan bir adım atılmış oluyor. Bu tarihi bir olay” dedi.

İmza töreninin ardından Gül ve Medvedev'in ortak basın toplantısı düzenliyor. İşte Gül'ün açıklamaları:

NÜKLEER DURUMU GÖZDEN GEÇİRDİK

- Geçen sene Rusya’ya yaptığım ziyarette bana misafirperverlik gösterilmişti. Kazan’ı ve Moskova’da çok güzel anılarımız olmuştu. Aradan bir sene geçmeden sayın başkanın ziyarette bulunmasını sevgiyle karşılıyorum.

 - O günden bugüne çok ziyaretler gerçekleştirildi. Her bakımdan ilişkilerimiz güçlü duruma geldi. Bugün de bu dostluk ve komşuluk, karşılıklı ilişkileri en üst düzeyde işbirliğine taşıdı. Tüm bunlardan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.

- Türkiye ve Rusya BM Güvenlik Konseyi’nde de işbirliği yapmaktadır. Uluslar arası ve bölgesel konuları tartışmaktayız. Bu işbirliğimiz Ortadoğu’daki meseleler, İran’ın nükleer meselesi, Kafkasların normalleşmesi meselesi gibi konular.

- Yeni projeler de önümüzdedir. Bu projeler konusunda da işbirliği kararımız bir kez daha teyit edilmiştir. Gerek yeni petrol boru hatları, doğalgaz boru hatları gerek nükleer enerji konularındaki geldiğimiz durumu bir kez daha karşılıklı gözden geçirdik. Ben bu işbirliğimizin devam etmesini diliyorum.

MEDVEDEV: MERHABA ASKER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'i resmi törenle karşıladı.

Çankaya Köşkü'ndeki törende, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşları çalındı. Medvedev, Türkçe “Merhaba asker” diyerek tören kıtasını selamladı.

Gül ve Medvedev, Büyük Şeref Kapısı'nın önünde basın mensuplarına poz verirken, eşleri Hayrünnisa Gül ve Svetlana Medvedeva da eşlerine katıldı. Gül ve Medvedev, el sıkışarak fotoğraf çektirdi.

Törene TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Ankara Valisi Kemal Önal ve diğer protokol mensupları katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül ve Medvedev, görüşmek üzere geçtikleri makam odasının balkonuna çıkarak, eşleriyle birlikte bir süre Ankara'yı izlediler ve gazetecilere el sallayarak poz verdiler.

ÇEÇENİSTAN DEVLET BAŞKANI DA HEYETTE

Medvedev'in heyetinde Rusya'nın desteklediği Çeçen lider Ramazan Kadirov'un da bulunması dikkat çekti.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs