En Sıcak Konular

KPSS’de başörtüsüne ‘açık’ yasak

12 Mayıs 2010 11:45 tsi
ÖSYM'nin KPSS Kılavuzu'nda beş ayrı yerde 'başı açık' fotoğraf uyarısı yapılırken, başörtüsüyle sınava gelenlerin salona alınmayacağı bildirildi.

Anayasa'da açıkça bir "yasak" maddesi bulunmamasına karşın, sadece yönetmeliklerle uygulanan başörtüsü yasağı, bu sene de on binlerce öğrenciyi ve velisini mağdur edecek.

YÖK başkanı ve yönetimi değişti ama hukuki alt yapısı olmayan başörtüsü yasağı bir türlü değişmedi. Yasak 2 yıl aradan sonra yapılan lisans mezunlarına yönelik 2010 KPSS sınavında bir kez daha ortaya çıktı. ÖSYM tarafından bastırılan kılavuzun beş ayrı yerinde yasağa 'başı açık' vurgusu yapılıyor. Kılavuzda, başörtülü şekilde yapılan müracaatların da hepsinin geçersiz olacağı vurgulanıyor. ÖSYM, başörtüsü konusundaki uyarılarını, kılavuzda neredeyse her bölümde defalarca dile getiriyor.

ÖSYM, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi beş ayrı yerde 'başı açık' fotoğraf uyarısı yaparken, başörtüsüyle sınava gelenlerin salona alınmayacağını, giren olursa da sınavlarının geçersiz olacağını duyurdu.

Kamu görevlisi olmak isteyen lisans mezunlarının gireceği 2010 KPSS sınavı için 10 Mayıs'ta başlayan başvurular, 21 Mayıs'ta sona erecek. 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak KPSS sınavı, A ve B grubu kadrolara atanacaklar için dört oturumda gerçekleştirilecek.

ÖSYM tarafından bastırılan kılavuzun beş ayrı yerinde yasağa 'başı açık' vurgusu yapılıyor. Kitapçıkta ilk yasak ikazı 5. sayfada 'Başvurma İşlemleri' bölümünde yer alıyor. Adaylara; başvuru merkezinde yapacakları müracaatlar sırasında görevliler tarafından çekilecek fotoğraflarının "cepheden, başı açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde çekilmiş olması" uyarısı yapılıyor.

İkinci başörtüsü uyarısı ise, 7. sayfada yapılıyor. 'Başvuruda Özel Durumlar' bölümünde başvurma süresince başvuru merkezine gidemeyecek kadar durumu ağır olan veya tutuklu adaylar ile sürekli yurt dışında bulunanların postayla yapacakları başvurularda istenilen belgeler arasında 'Son üç ay içinde cepheden, başı açık, adayı, kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş bir fotoğraf' ikazı dikkat çekiyor.

dunyabulteni




Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,701 µs