En Sıcak Konular

Provokasyonlar üniversiteye sıçradı

12 Mayıs 2010 11:20 tsi
Muğla Üniversitesi'nde iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı.

Bir öğrencinin vurularak ağır yaralandığı kavgadan sonra başlayan olaylarda ise biri polise ait iki otomobil, iki işyeri ve MHP Muğla İl Başkanlığı binasına zarar verildi.

Dün (11 Mayıs) gece Akyol Mahallesi'nde başlayan ilk kavga, polis ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden önlendi. Yaklaşık 1 saat sonra Recai Güreli Caddesi'nde yeniden başlayan kavgada MÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt (21), kimin attığı belli olmayan bir kurşunla omuzundan yaralandı. Başına da sert bir cisimle vurulduğu belirtilen Kurt, 112 ekibinin ilk müdahalesinin ardından Muğla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kurşunun sol omzundan girip sağ omzundan çıktığı bildirilen Kurt, ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Öğrencinin hayati tehlikesi devam ediyor. Şerzan Kurt'un arkadaşları hastanenin acil servisine girmeye çalışınca sayıda takviye polis ekibi istendi. Çevik Kuvvet ekipleri, acil servis önünde kordon oluşturarak öğrencilerin girişine izin vermedi.

Yaklaşık 20 öğrencinin, ifade vermek için polis merkezinde götürüldüğü olayda ayrıca biri polise ait iki otomobil, iki işyeri ve MHP il binası taşlandı. Polis ekipleri, sokaklara dağılan öğrencilerin tekrar kavga etmemesi için devriye geziyor. Olay Yeri İnceleme ekipleri de kavganın çıktığı caddeyi güvenlik şeridi çekerek ulaşıma kapattı. Cadedde boş kovan ve diğer delliler arandı. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, ''Olay yerinde 7,65 milimetre çapında bir adet boş kovan bulundu. Geniş kapsamlı soruşturma yürütülüyor. Ekiplerimiz, olayların taraflarını biliyor.'' dedi. MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ise bunun parti binalarına yapılan ikinci saldırı olduğunu söyleyerek, ''Emniyetin binamız çevresinde tedbir almasını istiyoruz. Her olayda bizi sokağa çekmek istiyorlar ama sağduyulu yanaşıyoruz.'' şeklinde konuştu.

Olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Muğla Valisi Ahmet Altıparmak da, ''Üniversite öğrencisinin nasıl ve hangi kaynaktan yaralandığı araştırılıyor. Polisin bir ihmali varsa gereği yapılır. Olay, tüm boyutlarıyla araştırılacak.'' dedi.

CİHAN



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,252 µs