En Sıcak Konular

Çetin Doğan'ın son umudu!

12 Mayıs 2010 08:32 tsi
Çetin Doğan'ın son umudu! 
Eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan'ın avukatları soluğu Amerika'da aldı.

Emniyet Kriminal ve TÜBİTAK'ın 'gerçek' raporu verdiği 'Balyoz Planı' için askeri bilirkişi dışında Türkiye'de sahte raporu verecek kurum bulamayan eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan'ın avukatları soluğu Amerika'da aldı. 

Balyoz soruşturmasının tutuklu sanığı emekli orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları Balyoz Planı belgelerini inceleyen TÜBİTAK ve Askeri bilirkişinin raporlarını Amerika'daki bilgisayar adli tıp ve soruşturmalarında uzman iki kuruluşa gönderdi. 'Cyber Diligence' isimli firmanın sahibi Yalkın Demirkaya, New York Polis Teşkilatı'nda Dahili Araştırmalar Bölümü'nde Bilgisayar Suçları Soruşturma Birimi'nin kurucusu olduğunu belirterek, her iki raporu da belgeleri görmeden yorumladığını belirtti.

AMERİKALI UZMAN ELEŞTİRDİ

Demirkaya, medeni ve ceza hukuku alanlarında yüzlerce bilgisayar suç soruşturması ve bilgisayar adli tıp tetkiki yönettiğini anlatarak TÜBİTAK'ın raporunun yetersiz olduğu savundu. Demirkaya, "Bu raporun içeriği bende raporu hazırlayanların bilgisayar adli tıp eğitimi almadıkları ve bilgisayar adli tıp incelemesi tecrübesine sahip olmadıkları kanaati oluşturdu" dedi. Askeri bilirkişi'nin raporunu ise tutarlı bulan Demirkaya, geçerli bir incelemenin yapılmış olduğu sonucuna ulaştı. Ayrıca askeri bilirkişinin raporunda TÜBİTAK raporunun çelişkilerinin de ortaya konduğunu belirtti. Computer Investigative Associates (Bilgisayar Tahkikat Kurumu) Teknolojiden Sorumlu Başkanı John D. Tessel de yaptığı değerlendirmede, şu ifadelere yer verdi:'Bir bilgisayar kullanıcısının, o bilgisayarda depolanan birçok bilgiyi, hatta görünen tarihe veya bilgisayardaki bir belgenin yazarına veya bilgisayarın IP adresine kadar değiştirmesi çok kolaydır. Sonuç olarak, her doküman veya dosya hakkında, herhangi bir kimsenin doğruluğundan veya bütünlüğünden emin olmadan önce, meydana geldiği tüm sistemin konteksti içerisinde inceleme yapılmalıdır" denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, "ABD'de gelen her iki raporda da TÜBİTAK'ın raporunun bilimsel verilere dayanmadığı, kasıt düzeyinde bazı bilgilerin içermediği belirtilmektedir. Askeri savcılığın yaptırdığı bilirkişi raporları da TÜBİTAK'ın yaptığı değerlendirmeyi yeterli bulmamıştı. Bu nedenle TÜBİTAK raporunu veren üç bilirkişi hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

SİYAMİ ERSEK'E KALDIRILDI

Beşiktaş Adliyesi'ne gelen Çetin Doğan'ın avukatı Ülgen, adliye çıkışında yaptığı basın açıklamasında, önceki akşam saatlerinde rahatsızlanan Doğan'ın birkaç gün yüksek doz ilaç alarak tansiyonu denge altında tuttuğunu, fakat dün akşam aniden tansiyonun 25 civarına yükseldiğini belirtti. Cezaevinin Siyami Ersek Hastanesine sevk kararı aldığını söyleyen Ülgen, Bu koşullar sonucunda Doğan'a herhangi bir zarar gelirse, hukuki süreçte sorumluların yakasını bırakmayacağıma, hesabını sonuna kadar soracağımı bilmelerini istiyorum. Çünkü insan özgürlüğü bu kadar hafife alınamaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

TÜBİTAK: 2003'te oluşturuldu

TÜBİTAK raporunda Balyoz belgelerinin 1. Ordu Karargahı'nda yapılan Balyoz seminerinin tarihi olan 2003 yılında hazırlandığı vurgulanmıştı. CD imajları üzerinde döküman tarihleri, bilgileri, CD'lerin yazılma tarihleri, CD'lerin hızı, CD yazımında kullanılan ofis programlarının tarihlerini inceleyen TÜBİTAK, dosyaların 2003'te oluşturulduğunu kaydetmişti.

yenişafak




Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,997 µs