En Sıcak Konular

Ömer Çelik: 'devlete, hukuka meydan okuyor'

11 Mayıs 2010 19:08 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ömer çelik ile MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan da Kürşad Tüzmen'e saldırının MHP provokasyonu olduğu tartışmalarına katıldı.

Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Recai Yıldırım'ın sözlerini, "Devlete, hukuka meydan okuma" şeklinde nitelendirirken, Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude'yi eleştirip, "İstihbarat örgütü başkanı mısın, siyasi parti il başkanı mı?" dedi.

MHP'li Recai Yıldırım'ın "Biz istesek, o bakan, o milletvekili o şekilde oraya girip, çıkamaz" şeklindeki açıklamasını eleştiren Ömer çelik, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu açıklama, devlete ve hukuka karşı açık bir meydan okumadır. 12 Eylül döneminde ülkenin felakete sürüklenmesinde ciddi pay sahibi olan bu zihniyetin hala ders almadığı ortaya çıkmıştır. MHP Milletvekili Recai Yıldırım'ın açıklamaları cevap verilmeyi hak etmeyen bir düzeysizliktedir. Lakin kendini devletten büyük sanma hayaline kapılan bu şahıs ve temsil ettiği çarpık zihniyet, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden açıklamalar yaptığı için gerekli karşılığı hak etmiştir. Kimse devletten büyük değildir. Provokasyon tertipleyip sonra sorumluluğu bir grup genç insana yıkıp perde gerisine çekilmek bu zihniyetin en bilinen yöntemidir" dedi.

MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan da, AK Parti İl Başkanı Kebude'ye, "İstihbarat örgütü başkanı mısın siyasi parti il başkanı mı?" diye sorduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AKP'nin bugüne kadar ortam dinleme, telefon dinleme, gizli istihbarat, takip, gizli kamera ve sair konulardaki uzmanlıklarının, bir çok kişi ve kurum tarafından iddia edildiği gerçeğini bütün Türkiye biliyor. Acaba bu bilgileri de mi dinleyerek, izleyerek öğrenmişlerdir? İmralı'dan alınan talimatlarla açılım üstüne açılım yaparak teröre teslim ettikleri bütün Türkiye'nin gündemi farklıdır. ülkemizde ve elbette Adana'mızda egemen kıldıkları açlık, yokluk, yoksulluk ve hukuksuzluk, kanun tanımazlık, yargıya müdahale gibi asıl konular halkımızın gerçek gündemi iken, bu densiz, seviyesiz ve talihsiz açıklamalarla, siyaset yaptığını zannedenleri gerçek gündeme dönmeye davet ediyorum. MHP manipülasyon ve iftira üzerinden kazanç sağlayan siyasi parti değildir. Sandıktaki hesap günü yaklaştıkça milletin hesap soracağı gün yaklaştıkça elleri ayakları tutuşanlar, üslupsuz ve seviyesiz ve haddini bilmez siyasete daha çok sarılmaktadır. TBMM'de 2 ay önce sayın Başbakanın gözleri önünde MHP sıralarını kuşatarak, milletten aldığı iradeyi mecliste kullanmak isteyen MHP milletvekiline saldıranlar AKP milletvekilleri değil mi? Emniyet müdürünü, esnafı, çiftçiyi, valiyi tehdit eden, azarlayan AKP değil mi? 'Söz ola kestire başı' diyen AKP genel başkanı değil mi? 23 Nisan'da koltuğuna oturan öğrenciye 'Şimdi başbakan sensin, astığın astık kestiğin kestik' diyen kim? Bunlar MHP ise diyeceğim yok. Ama AKP ise sayın il başkanına başını kumdan çıkarmasını tavsiye ediyoruz."

milliyet



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,499 µs