En Sıcak Konular

Cemil Çiçek: 'Hayat devam ediyor'

11 Mayıs 2010 18:18 tsi
Cemil Çiçek: 'Hayat devam ediyor' Bakan Çicek, 'Hükümet bu olayı ortaya çıkaracak mı' sorusunu yanıtladı!..

Atatürk Havalimanı VİP salonunda gezisiyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Cemil çiçek iç politikadaki gelişmeler ve Deniz Baykal'ın istifası ile ilgili olarak, "Biliyorum iç politikada önemli gelişmeler var. Ama hayat devam ediyor. Bu nedenle önce bu gezimle ilgili olarak değerlendirme yapacağım" diyerek Cenevre'deki toplantı hakkında konuştu.

Atatürk Havalimanı'na İsviçre'den geldiği THY uçağından spor bir kıyafetle inen Cemil çiçek çok sayıda kamerayı görünce basın toplantısına kıyafet değiştirerek başladı. Cemil çiçek Deniz Baykal'ın istifası ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine, Doğrusunu isterseniz ben bu olayla ilgili şahsi düşüncemi, üzüntümü ilk gün kendisini telefonla arayarak ifade ettim.Kendisi tarafından da bu basına açıklandı. Parti mensubu olarak düşüncemi soruyorsanız bu konuyla ilgili olarak da Sayın Başbakan ve ilgili arkadaşlarımızın bu gün gazetelerdeki açıklamalarını okudum. Pazar gününden beri bu önemli toplantıdayım. Bu önemli gelişmeleri de sizler kadar yakinen takip etme imkanım olmadı. Kaçamak bir cevap vermek içinde bunu söylemek istemiyorum. Eksik bilgi ile böylesine önemli bir konuyu değerlendirmek hem konu açısından bir kısım değerli insanlar açısından da yanlış sonuçlara götürürö diyerek bu konuda şöyle konuştu: "Ben bu konunun yargıya intikal ettiğini biliyorum. Yargıya intikal ettiğine göre kafamızda ne soru varsa bunların biran evvel aydınlatılması yargı yoluyla olacaktır. Bizlere de düşen yargının bu soruşturmayı yaparken Cumhuriyet savcılarımızın bu soruşturmayı yaparken istediği bilgilere ulaşabilmesi. Bizden istediği her hangi bir husus varsa süratle mümkün olan imkan çerçevesinde bunların karşılanmasıdır. Belki o tartışmalarında doğru bir mecrada yapılmasına imkan verir."

Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek bir gazetecinin, "Hükümet bu olayı ortaya çıkaracak mı?" şeklindeki sorusunu ise, "Sadece hükümet olarak değil, hükümet tabiatı ile bu tür olayları nasıl ortaya çıkarır bunun anayasamızla yasalarımızla yolu, yöntemi bellidir. O çerçevede elbette her türlü suç teşkil eden bir olayın ortaya çıkarılması noktasında biz üzerimize düşeni bu güne kadar yaptık bundan sonra da yaparız. Dediğim gibi yargıya intikal eden bir konuda b evvela olaya vaziyet eden yargı makamlarıdır. Bize düşen de onların ihtiyaçlarını karşılamak , bizden istenen hususlar varsa onları da süratle yerine getirmektir" diye cevap verdi.

çiçek ayrıca özel hayatın gizliliğinin ihlali ile ilgili olarak soruların bir soru üzerine şu cevabı verdi: "Biz bunu 2005 yılında yaptığımız ceza kanununda suç haline getirdik. Dolayısıyla bizim bakımımızdan özel hayatın gizliliğine müdahale suç siyaseti açısından suç olarak kabul edilmiştir. 135 ve takip eden maddelerdir"

Cemil çiçek Cenevre'deki toplantı ile ilgili olarak da şöyle konuştu: "Bu toplantıda Türkiye'ye büyük ilgi gösterilmiştir. üye ülkeler Türkiye'yi ilgi ve takdirle takip ettiklerini söylemişlerdir. Son yapılan anayasa değişiklikleri konusu dünya kamuoyu tarafından ilgi ile karşılandı. İnsan hakları konusu ise açık bir konudur. Ne yaparsak yapalım Türkiye'nin birçok Avrupa ülkesine nazaran çok eksiği vardır. Bunlar zamanla düzeltilecektir. Toplantıda kadınlara karşı ayrımcılık konusu, kız çocuklarının okutulması, çok ağır cezalar getirilmesine rağmen töre cinayetlerinin dış dünyada yakinen takip edildiğini gördük. Bu arada medeniyetler ittifakı konusunda Türkiye tüm üyeler tarafından takdirle karşılandı. İnsan kaçakçılığı ve uyuşturucu konusunda ülkemizin gösterdiği çalışmalar takdir edildi" dedi.

milliyet



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs