En Sıcak Konular

Baykal sonrası fırtına kopmak üzere!

11 Mayıs 2010 17:22 tsi
Baykal sonrası fırtına kopmak üzere! CHP'de hizipler savaşı başladı mı? 11 gün sonra toplanacak CHP kurultayında tasfiye fırtınası kopabilir...

Turk Time / Talat Atilla'nın yazısından ilgili kısım

Farklılıkların Partisi olarak bilinen CHP’de bilindiği gibi en derin ve güçlü hizipler; Çerkezler ve Aleviler’den oluşuyor. Partinin Güneydoğu söylemleri nedeniyle Kürt hizip yıllar içinde eriyip gitti. Dolayısıyla iki hizip iyice baş başa kaldı.

Çerkez olan Baykal ve Önder Sav ikilisi partide Çerkez ekibini güçlü tuttu. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin bu zinciri kırdı. Son yerel seçimde Kılıçdaroğlu ve Tekin adeta şov yaptılar. Hem parti tabanında hem de halk nezdinde bir rüzgar estirerek Baykal ekibini zorladılar.  Onur Öymen’in Dersim Olaylarıyla ilgili söyledikleri bu ekibi kendi içinde iyice biledi.

Çerkez olan Nesrin Baytok’un Baykal’ın yakın çalışma arkadaşı yapılmasında da Önder Sav referansı olduğu biliniyor. Şimdi Çerkez grubu büyük bir operasyon yedi. Baykal’ın devrilmesi halinde, Kongre’de ibrenin kimden yana döneceği, daha doğrusu tek lider adayının kim olduğu biliniyor. Şu an CHP’de Gürsel Tekin&Kemal Kılıçdaroğlu ikilisinin önünde durabilecek hiçbir güç yok.

Üstelik Baykal ekibi büyük bir tuzağa daha düştü. Kaset sonrası bütün ağır toplar Baykal’ın yanında sıra dağlar gibi dizildi. Yani hepsi Baykal’a yapıştı. Düzenlenen basın toplantısında Önder Sav ve diğerlerini bütün Türkiye aynı safta gördü.

Bu ekibin Baykal’a iyice yapışması, kongrede tasfiyenin de toptan olmasını kaçınılmaz kılıyor.

Burada tek çatlak vardı. O karede Kemal Kılıçdaroğlu yoktu. Zaten Deniz Baykal bugün Akşam Gazetesi’nden Ersin Bal’a yaptığı açıklamada; Kılıçdaroğlu’nun telefonuna çıkmadığını açıkça söylüyor. Bu yediği ve yiyebileceği golden şüphe duyduğu anlamına geliyor. Ayrıca kendisinin devrilmesinden sonra kime gün doğacağına vakıf olmasından kaynaklanıyor.

SAV BAYTOK’UN İSTİFASINI İSTEDİ

Kulislere ilk olarak Baykal’ın görüntülerin çekim ya da el değiştirme aşamasında Bilişimci olan Baytok’un eşinin parmağı olabileceği bilgileri düştü. Tüm Genel Başkan yardımcıları da aynı yönde düşündüler. Kasetin 297 milyarlık haczin de etkisiyle el değiştirdiği bilgisi kulislere dalga dalga yayıldı.

Önder Sav’ın bu olaydan hemen sonra Nesrin Baytok’un istifasını istediği, Baytok’un “Buraya gelmek için 20 yıl çalıştım, istifa etmem” dediği belirtiliyor. 

ÖNDER SAV’IN YENİ YAPILANMA DÖNEMİ

Şu notu aktarmakta fayda var; Önder Sav, bir süredir partide eski günlerini arıyordu.

Üst üste yaşadığı olaylar nedeniyle arka plana itilmişti. Ancak Baykal kasetle birlikte mecburen Önder Sav’a sarılmak ve onunla çalışmak durumunda…

Sav muhtemelen bunu çok iyi değerlendirecek ve kongrede kendisine yüzde yüz bağlı bir yapı oluşturacaktır. Ve partinin bütün ipleri artı Sav’ın eline geçecektir...

Sav ya zayıflamış Baykal’la yola devam edecektir, ya da hazırladığı yeni lider adayıyla ölene kadar partinin iplerini elinde tutacak yapıyı kuracaktır. Baykal’a bağlı bazı genel başkan yardımcılarının tasfiyesi de bu nedenle kaçınılmaz bir kader.



Bu haber 969 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,531 µs