En Sıcak Konular

Avuç ovuşturanlar kim?

11 Mayıs 2010 15:14 tsi
Avuç ovuşturanlar kim? CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''Deniz Baykal istifa etti gitti diye kimse avucunu ovuşturmasın'' dedi.

CHP TBMM Grup toplantısının ardından basına açıklama yapan Sav, şunları kaydetti:

''Dün bütün Türkiye, bütün vatandaşlarımız, değişik, kararlı, onurlu bir siyaset adamının şimdiye kadar belki tanıyamadıkları bir yönünü daha tanıma olanağı buldular. Sayın Deniz Baykal, dünkü davranışıyla onurlu bir siyaset adamının, onurlu bir devlet adamının yapması gerekenin, böyle güç koşullarda ne olduğunun altını çizdi ve tarihin unutulmazları arasında yerini aldı. Böyle güç dönemlerde önemli mevkide bulunan siyasetçilerin, devlet adamlarının kararlarını fazla geciktirmeden vermiş ve toplumla bölüşmüş olmalarını çok anlamlı buluyoruz, CHP olarak.

Ama bir gerçeğin de altını hep beraber çizmek istiyoruz; Sayın Deniz Baykal istifa etti, gitti diye kimse avucunu ovuşturmasın. Sayın Deniz Baykal'ın yıllardır çizdiği politika, o politikayı bölüştüğü arkadaşları tarafından duraksamadan, geriye dönüş yapmadan sürdürülecektir. Artık, Sayın Baykal'a sadece çalışma arkadaşları olan bizler sahip çıkmıyoruz. Sayın Baykal'a bütün vatandaşlarımız, CHP'nin bütün örgütü sahip çıkıyor. Artık, sadece CHP'nin Genel Başkanı değil, toplumu yönlendirecek önderlerden birisi durumuna gelmiştir Sayın Baykal. Bizlere düşen görev, onun bu onurlu tutum ve davranışını zedeletmemek, onun bu çizdiği yolda aksaklıklara, engellere fırsat vermemektir.''

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, ''CHP, içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde dosta düşmana parmak ısırtacak bir kurultay gerçekleştirecektir. CHP'nin kendi iç tartışmalarını yapacağını sananlar da yanılacaktır'' dedi.

CHP'nin 22-23 Mayıs tarihleri arasında yapacağı 33. Olağan Kurultayına işaret eden Sav, kurultayın Baykal'ın istifasıyla ilintili olmadığını söyledi.

Sav, kurultayın gündeminin belli olduğunu, delegelerin gelip meseleye el koyacağını, CHP'nin 23 Mayıstan sonraki yönetimini belirleyeceğini anlatarak, ''O zamana kadar yöneticiler olarak bizler de üzerimize düşen görevleri aksatmadan sürdüreceğiz. Düzenli, düzgün, CHP'nin geçmişine, şu anda içinde bulunduğu duruma yakışır bir kurultay gerçekleştireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın'' diye konuştu.

Baykal'ın yeniden CHP Genel Başkanlığına dönmesi için imza toplandığının anımsatılarak, Baykal'ın tavrının sorulması üzerine Sav, bunun, Baykal'ın vereceği karara bağlı olduğunu ve bu konudaki düşüncesini öğrenmediğini belirtti.

''TERTİP YAPANLARA KARŞI MÜCADELE VERMİŞTİR''

Bunun bir tertip olduğu, Baykal'ın yeniden genel başkanlığa döneceğine yönelik haberlere karşılık Sav, ''Sayın Genel Başkanımız, hayatın hiçbir döneminde tertip yapmamıştır. Aksine tertip yapanlara karşı mücadele vermiştir. Böyle bir dönemde de yakıştırıldığı gibi bir tertip içinde bu işe başlamış olması, asla söz konusu değildir'' dedi.

Aday olmaması halinde, kimin genel başkan adayı olacağı konusunda Baykal ile görüşüp görüşmediğinin sorulmasına ise Sav, ''Sayın Genel Başkan ile bu konuda da bir görüşmemiz olmadı. CHP ailesi, onun kararını kendi içinde verir. CHP çok köklü bir partidir. Hele hele içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı günlerde dosta düşmana parmak ısırtacak bir kurultay gerçekleştirecektir. CHP'nin kendi iç tartışmalarını yapacağını sananlar da yanılacaktır'' görüşünü dile getirdi.



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,161 µs