En Sıcak Konular

Fethullah Gülen Deniz Baykal'ı aradı

11 Mayıs 2010 11:23 tsi
CHP lideri Deniz Baykal'ın kaset skandalında suçu iktidara atarak istifasını sunmasının ardından gözler gelecek açıklamalara çevrildi. Baykal açıklamasında isim vermeden Fethullah Gülen'e de değindi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Baykal'ın, Genel Merkez'de yaptığı açıklamayla siyasette bir dönem kapandı. Olayın bir kaset olayı olmadığını dile getiren Baykal, "Bu bir komplodur. Duvarlara yerleştirirsiniz. Kameralarla çektiğinizi alırsınız kesersiniz çarpıtırsınız, montaj yaparsınız. Önümüzdeki komployu gerçekleştirenler sapık oldukları için değil. Siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. Yıllardır bekletilen kaset yoktur. Kaset ele geçirilmiş değildir. İki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Komplo tezgahı malzeme ve çekimleriyle günceldir. İktidar zirvesinin bilgisi ve onayı olmadan son 2 hafta içinde hazırlanıp piyasaya sürülmesi mümkün değildir. İktidarın bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirilemez." dedi.

PENSİLVANYA'DAN ALDIĞIM MESAJLARIN SAMİMİYETİNE İNANIYORUM

Baykal, iktidar cephesinden gelen açıklamaların samimiyetine güvenmediğini açıklarken "Pensilvanya'dan aldığım mesajların samimiyetine inanıyorum." dedi. Baykal, "Bu kara kampanyaya teslim olmayacağım. Kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Bunun bedeli varsa genel başkanlıktan ayrılmaksa o bedeli ödemeye hazırım. Bu bir meydan okumadır. Bugün CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

Eski Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, "yapmayın" diye bağırdı. CHP Genel Merkezi çalışanları gözyaşlarına boğuldu. Baykal'ın açıklaması öncesinde bazı partililerin bilgisi olduğu açıklama öncesinde ağlamalarından anlaşıldı.

Daha sonrada partiden yapılan açıklamada, Fethullah Gülen'in Baykal'ı aradığı ve kasetle ilgili ilişkilerinin olmadığı denildi..

Kaynak:Haber7



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs