En Sıcak Konular

Jandarma'dan karakol açıklaması

11 Mayıs 2010 11:17 tsi
Jandarma'dan Sarıyayla Karakolu'yla ilgili açıklama geldi...

Jandarma Genel Komutanlığından, Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'nun etrafında çepeçevre tel örgünün olduğu, olayda zarar gören kısımların onarım çalışmasının yapıldığı bildirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir basın yayın organında Sarıyayla Jandarma Karakolu ile ilgili bir haber yayımlandığı anımsatıldı.

Haberde ''karakolun köye gelen su şebekesinden yararlandığı, kışın çığ nedeniyle depo girişindeki boruların kırıldığı, köylüler tarafından karakola masrafın yarısının karakol tarafından karşılanması kaydıyla kendi imkanları ile tamir edilmesinin önerildiği ama teklifin kabul edilmediği, kışın askerlerin su ihtiyaçlarını dereden karşılamaya başladıkları, karakolun etrafında tel örgü bulunmadığı iddiasının da kesinleştiği, karakolun alt tarafında nöbetçi kulübelerinin bulunduğu yamaçta tel örgülerin olmadığı, askerlerin iki gündür eksik olan tel örgüyü çekerek yamacı kapatmaya çalıştıklarının'' ifade edildi bildirildi.

Sarıyayla Köyü ve Sarıyayla Jandarma Karakoluna gelen su hattında çığ düşmesi nedeniyle meydana gelen arıza sonucu 22-25 Mart 2010'da mevcut su hattının kullanılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu süreçte karakolun su ihtiyacı gönderilen 2 bin adet 1.5 litrelik su ile karşılanmış, sulardan kullanılmayan bin adedi ise hala karakolun deposunda bulunmaktadır. Köyün ve karakolun su hattı ise Nazımiye Kaymakamlığı tarafından tamir ettirilmiş ve 25 Mart 2010 tarihinden itibaren yeniden kullanılmaya başlanmış olup, herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Tamirat masrafı Kaymakamlık tarafından karşılanmış, köylülerden veya Karakoldan tamirat masrafı olarak herhangi bir ücret talep edilmemiştir.

Karakolun etrafında çepeçevre tel örgü bulunmaktadır. Yapılmakta olan faaliyetler, mevcut tel örgülerin olayda hasar gören kısımlarının onarılması faaliyetidir.''



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs