En Sıcak Konular

Ah, o aptal magazin haberleri!

11 Mayıs 2010 09:05 tsi
Ah, o aptal magazin haberleri! Seks komplosu nasıl yapılır? iyibilgi Ankara

Fısıltı gazetesi kadar “normal” basında da ışık hızıyla yayılan habere göre (!); Fransa Başkanı Sarkozy’nin eşi Carla Bruni, ABD Başkanı’nın eşi Michelle Obama’ya bazı “seks sırları”nı itiraf etmiş!

Carla Bruni, bayan Obama’ya Sarkozy ile seks yaparken önemli bir devlet liderini bekletmek zorunda kaldıklarını anlatıp, “sizin de başınıza benzer bir şey geldi mi” diye sormuş. (O önemli devlet lideri iddiasını hem ciddiye hem üzerine İngilizler aldı. Kraliçe imiş!)

Evet, “haber” bu. Dün bu mini haber kimi gazetelerde yer aldı ve birçok internet sitesi de yayınladı, bugündü devam ediyor. 

Önce şu ayrıntı üzerinde duralım: Carla Bruni veya herhangi bir lider çok da samimi olmadığı bir başka ülkenin lider eşine bu denli mahrem sırlarını anlatıp, yetmezmiş gibi aynı mahiyetteki sırları talep edebilir mi?

Bir an için mümkün olduğunu düşünelim. Yani Bruni’nin bunu yaptığını. Rahatlıkla söylenebilir ki Michelle Obama bu tür “yakın ilişkilerden” hiç hazzetmeyen bir lider eşi.

Aslında “lider eşi” lafından bile hoşlanmayacağını söyleyebiliriz. Çok iyi eğitimli ve inatçı siyasi görüşleri olduğu kadar, aile hayatı konusunda hayli tutucu olduğu biliniyor Michelle Obama’nın.

Washington’da bu konuda anlatılan öykülerin haddi hesabı yok. Eğer Barack ve Michelle Obama bir devlet liderini bekletmişlerse, bunun nedeni “özel” hayatları değil muhtemelen çocuklarının bir okul faaliyetine katılmaları olmuştur. (Bu ilk bakışta 'aferim' alacak bir davranış gibi görünse de, Washington'daki ve Obama ekibindeki bir çok kişi için 'sinir bozucu'.)

Yani bu “dedikodu”yu doğru saymak zor. Bruni’nin patavatsızlığı doğru bile olsa, karşılığında sert bir tavır göreceği açık.

Diğer yandan ise; bu bilgiyi sunan gazetecinin Newsweek gibi en azından “ciddi” sayılan bir yayın organında bulunması ve “The Promise” isimli kitabında bundan bahsetmesinin yarattığı şüpheli durum var.

Öykünün doğruluğu veya spekülatif oluşu siyasi bir hedef güdüyor olabilir mi?

Bu iyi bir soru. Çünkü bu olay Başkan Obama’nın özelini-zımni olarak-sorgulayan ve “seks” ile biraraya getiren ikinci önemli ve uluslararası ilgi gören vaka. (Eğer sayar ve anımsarsanız, bir uluslararası toplantıda yanından geçen hanımın "arkasından" bakışı da var.) 

Bilindiği gibi çok kısa bir süre önce, Başkan Obama’nın seçim kampanyası sırasında “vera” isimli bir kadınla ilişki yaşadığına ilişkin bir haber, yaygın biçimde küresel basına sunulmuştu.

Üzerinde durulmadı ama bu yönde bir “baskı”nın olduğu seziliyor.

www.iyibilgi.com

Bu haberi aşağıdaki sitelerde paylaşmak için üzerine tıklayın:



Bu haber 2,450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,348 µs