ilk somut adım | " /> ilk somut adım | "/>

En Sıcak Konular

Alevi açılımında ilk somut adım

11 Mayıs 2010 08:55 tsi
Alevi açılımında ilk somut adım 
AK Parti Hükümeti'nin başlattığı Alevi açılımının somut adımları atılmaya başlanıyor.

Alevi sorununun çözümü için bugüne kadar 7 çalıştay yapılmıştı. Çalıştay'da Alevi öğrenciler ve Aleviliğin öğrenmesiyle ilgili talepler dile getirilmişti. Aleviliğin ders kitaplarında nasıl işleneceğiyle ilgili 13 Mayıs'ta toplantı yapılacak. Devlet Bakanı Faruk Çelik, bu konudaki çalışmaların henüz tamamlanmadığını, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Hükümet tarafından şimdiye kadar yapılan çalıştaylar sonucunda çıkan ortak talepler arasında Alevi öğrencilerin eğitimi ile Alevilik hakkında doğru bilgilerin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alması da bulunuyordu.

KONU NASIL YER ALACAK?

Alevi öğrencilerin durumu ve Alevilik ile ilgili bugüne kadar 2 toplantı yapıldı. Bu konuda üçüncü toplantı ise 13 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Toplantıya Devlet Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra Alevi temsilcileri ile Talim Terbiye Kurulu yetkilileri katılacak. Toplantıda Alevi öğrencilerin durumu ile Alevilik ile ilgili bilgilerin ne olacağı, bunların kitaplara nasıl gireceği konusunda bir sonuca ulaşılmaya çalışılacak.

3 TEMEL TALEP VARDI

Alevi temsilcilerinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleriyle ilgili bugüne kadar 3 temel talepleri bulunuyor. Alevi temsilcilerin bir kısmı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu olmaktan çıkarılmasını istiyor. Diğer bir kesimi ise Alevi kökenli öğrencilerin bu dersten muaf tutulmasını talep ediyor. Ancak Anayasa'nın 24. maddesi zorunlu din dersini öngördüğü için bu madde değiştirilmeden bu mümkün görünmüyor.

İŞ MİLLİ EĞİTİM'E DÜŞTÜ

Ancak pedagojik bir sorun olan Alevilik ile ilgili doğru bilgilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında yer alması ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın işi. Bu yüzden yapılacak toplantıyla Talim Terbiye Kurulu yetkilileri de katılarak, Alevi temsilcilerinin talepleri doğrultusunda bir ders programı belirlenmeye çalışılacak. Çalışmalar önümüzdeki süreç içinde somutlaştırılırsa Alevilik, Caferilik ve Bektaşilik ile ilgili bilgiler önümüzdeki ders yılında kitaplara girecek.

Sırada Caferilik ve Bektaşilik var

Devlet Bakanı Faruk Çelik, 13 Mayıs 2010 taihinde bir toplantı yapacaklarını söyledi. Bugüne kadar bu konuda 2 toplantı daha yaptıklarını ifade eden Bakan Çelik, "Alevi vatandaşlarımızın talepleri var. Bunun ders kitaplarına girmesi için çalışıyoruz. Alevilik, Caferilik ve Bektaşilik ile çalışmalar yapıyoruz. Bunun ders kitaplarında nasıl olmasıyla ilgili çalışıyoruz. Ancak çalışmalarımız henüz bitmedi" diye konuştu.

7 çalıştay yaptıklarını hatırlatan Bakan Çelik, yapılanların bu çalıştaylarda çıkan ortak talep doğrultusunda yapıldığını ifade etti.

yenişafak




Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs