En Sıcak Konular

Dink davasının Silivri'ye alınma önerisini avukatlar kabul etmedi

10 Mayıs 2010 18:42 tsi
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde görülmeye devam edilen Hrant Dink cinayeti davasında duruşmanın Silivri'de görülebileceği teklifi avukatlar tarafından kabul edilmedi.

Dink cinayeti davasında gizli tanığın ve diğer tanıkların dinlenmesinden sonra ara verildi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Erkan Canak, avukatların Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda davanın devam etmesi konusunda ne karar verdiklerini sordu. Dink ailesinin avukatları, "İstanbul'da uygun bir salon bulunursa orda yapılsın. Cezaevi içerisinde bulunan bir duruşma salonunda yapılan bir yargılama, yargılama hakkı açısından doğru olmaz. Uygun bir salon bulunursa 'evet' ama olmazsa burada devam etsin" dedi. Sanık avukatları da aynı yönde karar verilmesini istedi. Mahkeme başkanı Canak, ise salonda kayıt yapılmadığı bir sırada avukatlara, "Bazı avukatlar salonun yetersizliği konusunda tepki gösterdi. Bunu da bir köşe yazarı aynen yazdı. Bu dava 3 sene de 5 sene de sürebilir. Önemli olan sağlıklı karar vermek. Bakanlık gazeteyi okumuş. Silivri'yi önerdiler. Ben de 'avukatlara danışayım ondan sonra' dedim." diye konuştu. Salonların yetersiz ve mahkeme sayısının az olduğunu ifade eden Canak, yoğunluktan dolayı hafta sonları bile çalıştığını ve aile hayatının bittiğini söyledi.

Bu sırada, Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink, "Burada sorun salon değil, zihniyet sorun. Zihniyetin değişmesi lazım." diye konuştu.

Duruşmada talepleri sorulan avukatlardan Arzu Becerik, "Bu duruşmada bir şey daha sağlamlaştırıldı ve doğrulandı. Osman Hayal açısından olayların başından beri grubun içinde olduğudur. Olay yerinde olduğunu inkar etti. Ama sonra telefonundan İstanbul'da olduğu tespit edildi. Olayla ilgili sürekli çelişkili ifadeler verdi" dedi. Bunun üzerine Osman Hayal, "Senin kardeşin bu olayın içinde olsaydı sen de hatırlamazdın" diye tepki gösterdi. Becerik ise, "Ben yardım ve yataklık yapmadım" deyince Osman Hayal, "Ben de yapmadım" dedi. Hayal'in başından beri olaya katkısı olduğunu belirten Becerik, "Onun irtibatı kardeşlik irtibatı değil, suç irtibatıdır. Burada bulunan diğer sanıklardan hiçbir farkı yoktur. Suçun niteliği, toplumda yarattığı infial göz önüne alınarak tutuklanmasını istiyorum" diye konuştu. Talep üzerine söz verilen Osman Hayal, "Ben hala inanamıyorum. Nasıl Erhan Tuncel, kardeşime Mc Donalds'a bomba attırıp karşıdan seyrettiyse ben de şu an böyle bir komploya kurban gidiyorum. Bunlar Erhan Tuncel ve emniyet içindeki suç ortaklarıdır. Onlar daha çok sanık olmayı hak etmişlerdir." dedi.

Duruşma avukatların taleplerini bildirmeleriyle devam ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs