En Sıcak Konular

'Kudüs yanarsa, dünya yanar'

10 Mayıs 2010 17:07 tsi
'Kudüs yanarsa, dünya yanar' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanlığın ortak mirası Kudüs'ün yanması halinde, dünyanın yanacağı uyarısında bulundu.

Conrad Otel'de düzenlenen İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKTPAB) Genişletilmiş II. Olağanüstü Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Kudüs'ün İslam alemi için önemine değindi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Erdoğan, 1969'da Kudüs'te insanlığın eski mirası, Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılarla başlatılan yangının günümüzde hala söndürülemediğini söyledi.

Kudüs'te 1969 yılında tahrip edilen minberin Türkiye tarafından restore edildiğini belirten Erdoğan, ancak o yıllarda başlatılan yangının hala söndürülemediğini dile getirdi. Erdoğan, "Şunu çok açık ifade etmek istiyorum. 1969 ve sonrasında hatta bu gün Kudüs'te yanan taştır, topraktır, ağaçtır. Kudüs'ün ruhu yakılamayacak yok edilemeyecek kadar kutsal, mübarektir. Kudüs'ü yakanlar yakmaya ve yok etmeye yeltenenler sadece ve sadece Orta Doğu'yu ateşe verirler. Sadece ve sadece kendi ruhlarının ateşe verirler. Kudüs'ü yakmaya ve yok etmeye çalışanlar oradaki kardeşlik ruhu, dayanışma ruhunu oradaki kutsiyeti ve bereketi asla ve asla yok edemezler." dedi.

KUDÜS YANARSA ORTADOĞU YANAR

Kudüs'teki yangın söndürülmeden, barış hakim olmadan ne Orta Doğu'da ne de dünyada barışın mümkün olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu gerçeği artık başta İsrail olmak üzere bölge ile yakından alakalı tüm ülkelerin görmesi gerekmektedir. Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır. Kudüs 2 milyara aşkın İslam dünyasının gözbebeği, Müslümanların ilk kıblesine, Mescidi Aksa'ya ev sahipliği yapan kutsal bir şehirdir. 'Çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa' ilahi mesajıyla Kudüs Müslümanların kutsal mekanıdır. Kudüs'e yönelik her türlü saldırı, tehdit, her türlü karanlık senaryo ruhlarıyla bendenleriyle dualarıyla elbette insani tepkileriyle karşılarında Müslümanları bizleri İslam dünyasının bulacaktır." diye konuştu.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI ANNELERİNİN MEZARINI KUCAKLADI

Filistinli çocukların dünya çocuklarının aksine anneler gününü kutlayamadıklarını, Gazze Ramallah, Eria, Ell Hahil de çocukların annelerini değil annelerinin mezarlarını kucaklamak zorunda kaldıklarını ifade eden Erdoğan, "Gazze'nin öksüzleri belki o mezarlara koyacak bir demet çiçek bile bulamadı. Bir zeytin dalını limon yaprağını kara toprağın üzerine koymakla yetindiler. Gazze'nin çocukları mezardaki anneleriyle hasret giderebilmek için sokağa dahi çıkamadı. Filistin'in anneleri anne değil mi, Irak'taki anneler anne değil mi? Onlar bir demet çiçeği hak etmiyor mu? Onlar çocuklarıyla sıcak bir kucaklaşmayı hak etmiyor mu? Biz şuna inanırız, 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Onun için anaların ayağının altı öpülür ve biz analarımızın ayaklarının altını öperiz. Annelik o kadar saftır temizdir, kutsal ve mübarektir. Dünyanın her neresinde olursa olsun. Annelere bu acıyı elemi, ızdırabı yaşatmak insanlıkla bağdaşır mı? Biz annelerin gözyaşı dinsin diye Filistin diyoruz. Biz çocukların gözündeki ışık eksilmesin diye Gazze diyoruz. Biz barış için insanlık için hoşgörü için Kudüs diyoruz. Filistin'e barış gelinceye dek Kudüs üzerindeki kara bulutlar kayboluncaya kadar bu samimi çağrımızı devam ettireceğiz." şeklinde konuştu. (CİHAN)



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs