En Sıcak Konular

Ogün Samast yalnız değildi iddiası!

10 Mayıs 2010 15:40 tsi
Ogün Samast yalnız değildi iddiası! Eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili davanın 13. oturumunda gizli tanık dinlendi. Sanıkları teşhis ettirilen gizli tanık, Osman Hayal, Yasin Hayal ve Ogün Samast'ı teşhis etti.

'Gizli Tanık 1' başka bir odadan sesi ve görüntüsü değiştirilerek tercüman eşliğinde soruları cevapladı. Tanık, Akbank'tan çıkıp Agos Gazetesi yönüne giderken cinayete şahit olduğunu söyledi. Hrant Dink'i yanına gelen bir kişinin birkaç saniye durdurup konuştuğunu belirten tanık, "O kişi konuştuktan sonra iki kişi Dink'e yaklaştı. Bu iki kişi beraber yaklaştı Dink'e. Biri zayıf, uzun boylu, kot pantolon ve montluydu. Ama beyaz şapka fark etmedim ben. Diğeri ise çizgili kazaklı, kalın montlu, şişman ve kıvırcık saçlıydı." diye konuştu.

Saldırganlardan birinin Şişli istikametine diğerinin ise yukarı doğru kaçtığını ifade eden tanık, "Olayla ilgili 4-5 kişi gördüm ben. Birbirleri ile konuşuyorlardı. Dink'in vurulduğu kaldırımda duruyorlardı. Olaydan sonra kaçanlardan biri Yasin Hayal'in kardeşiydi." dedi.

Yasin Hayal'in avukatı Eda Salman'ın, "Olaydan 15 gün sonra gidip ifade vermişsiniz. Neden bu kadar beklediniz?" sorusu üzerine Gizli Tanık 1, "Çok korkmuştum. Olayı yakınlarıma anlattım. Onlarda anlatmam konusunda bana cesaret verdi." diye konuştu.

Avukat Salman'ın 'İfade vermeye Dink'in avukatlarından Arzu Becerik ile gitmişsiniz. Nasıl buldular sizi?" diye sorması üzerine Avukat Becerik, "Bizi emniyet çağırdı" dedi. Soru nedeniyle avukatlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Gizli Tanık 1, soruya, "Olayı yakınlarıma anlattım. Hrant Dink'in kardeşinin tanıdığı aracılığıyla beni buldular. O kişi benim olayı gördüğümü duyunca Dink'in kardeşi geldi ve beni buldu." ifadesini kullandı.

Sanıklara gizli tanığın ifadeleri ile ilgili diyecekleri soruldu. Osman Hayal, gizli tanığın ifadelerini kabul etmediğini ve iki kardeşin suç ortağı olamayacağını kaydetti. Yasin Hayal de olay tarihinde Trabzon'da olduğunun emniyet kayıtlarından anlaşıldığını söyledi. Ogün Samast ise Osman ve Yasin Hayal'in yanında bulunmadığını, tek başına cinayeti işlediğini savundu.

Gizli Tanık 1'in dinlenmesinin ardından sanıklar teşhis ettirildi. Mahkeme başkanı gizli tanığın bulunduğu odaya sanıkların fotoğraflarını gönderdi ve teşhis etmesini istedi. Gizli tanık da Osman Hayal'i teşhis etti. Fotoğrafla teşhisin ardından gizli tanığın bulunduğu odadaki ekrana sanıkların görüntüsü yansıtıldı. Mahkeme başkanı arka sırada oturan Osman Hayal'i ön sıradaki tutuklu sanıkların arasına oturttu. Gizli tanık, "Ön sırada deri montlu şahıs" diyerek Osman Hayal'i yine teşhis etti. Mahkeme başkanı gizli tanığa, Yasin Hayal ve Ogün Samast'ı da teşhis etmesini istedi. Bunun üzerine gizli tanık ön sırada iki başta oturan Yasin Hayal ile Ogün Samast'ı da teşhis etti.

Gizli tanığın dinlenmesinin ardından gizli tanık olarak ifade vermek istediğini belirten başka suçtan tutuklu bulunan Erhan Özen'in dinlenmesine geçildi. Mahkeme başkanı gizli tanık için yerine getirilmesi gereken işlemler yapılmadığı için jandarma aracılığıyla Özen'e salon boşaltılarak sadece avukat ve sanıkların bulunduğu ortamda ifade verip vermek istemediğini sordu. Özen'in kabul etmesi üzerine salondaki izleyiciler ve basın mensupları dışarı çıkarıldı. Duruşma Özen'in ifade vermesiyle devam ediyor.

(CİHAN)



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,534 µs