En Sıcak Konular

Ak Partili milletvekilleri anayasa değişiklik paketini değerlendirdi

10 Mayıs 2010 15:00 tsi
Ak Parti Konya milletvekilleri anayasa değişiklik paketi ve referandum süreciyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Konya Bera Otel'de yapılan toplantıya, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, merkez ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri katıldı. Türkiye meclise kilitlendiğini ve çok yoğun bir gündem yaşandığını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun,ülkenin geleceği için önemli bir dönem olduğunu ifade etti. Anayasa değişikliğinin 3 geçici olmak üzere 33 maddeden ibaret olduğunu hatırlatan Sorgun, "Burada hepimizin gözü önünde önemli tespitler yapıldı. Ankara'da bir kısım ifadeler kullanıldı ki onları anlatmadan söze başlamak doğru olmaz. Onlardan birisi bu meclis anayasayı değiştiremez ifadesiydi ki bunu kabullenmek mümkün değil." dedi.

Bu güne kadar hep ihtilaller üzerine anayasa yapıldığını aktaran Ahmet Sorgun, "Anayasa bir toplumsal sözleşmedir. ihtilaller üzerine yapılan anayasada kiminle mutabakat yapıldı. Anayasa değişikliği referandum yoluyla halkın önüne gidecek. Halkın bu yollar görüş bildirmesi kanaatimce en büyük toplumsal mutabakattır. Süreçte, muhalefetten sadece 'istemezük' geldi hiçbir alternatif gelmedi. Oylamalar sırasında işkence edenlerle işkence görenlerin, parti kapatmak isteyenlerle partisi kapatılanların aynı safta olduğunu gördük." diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, darbe anayasalarından nemalananların ortaya çıktığını söyledi. 82 Anayasası'nın bir darbe anayasası olduğunu vurgulayan Sami Güçlü, varlığını bu anayasanın devamına bağlayanların şiddetle değişikliğe karşı çıktığını belirtti.

Türkiye son dönem içerisinde bir değişim süreci yaşadığını dile getiren Güçlü, "Türkiye'nin normalleşmesi sürecinde en büyük engel bu anayasaydı. Meclis uzun çalışmasının sonunda anayasayı değiştirmeyi başardı. Bu değişiklik 2007 seçimlerinden sonra gerçekleşecekti. Fakat partinin kapatma davası gündeme geldi ve bu çalışmalara sekte vuruldu. Türkiye'nin demokratikleşmesi, darbe süreci, Ergenekon davası, yargının tarafsızlığı konusundaki çelişkiler 2010 yılında anayasa değişikliğini tekrar gündeme getirdi." ifadelerini kullandı.



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,108 µs